donderdag 9 augustus 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Waitiomo - Waihi)


Vandaag op tijd uit ons bedje, want het is Hobbit-dag!!! We rijden naar Matamata, aka Hobbiton.
Daar boeken we een bus die ons naar de boerderij brengt waar Lord of the Rings-trilogie en The Hobbit zijn opgenomen, althans de buiten-opname in de gouw. De makers van de film ontdekten vanuit de lucht de prachtige boerderij en zagen vooral in de grote oude boom die bij het meer stond de geschiktheid ervan als filmlocatie (de party tree, waaronder de 111ste verjaardag van Bilbo werd gevierd. Nergens op de boerderij zijn electriciteitspalen of andere hedendaagse snufjes te bemerken, dus begonnen ze met het bouwen van de set, wel negen maanden lang! Een deel ervan is blijven staan op aanvraag van de eigenaar, die een hoop filmfanaten over de vloer kreeg, met de vraag of er nog iets te zien was van de fimset. Wij dus geluk want dat geeft ons ook de kans om eens van dichtbij de locatie te gaan bezoeken. De details van de huisjes en omliggende velden zijn verbazingwekkend!! Zeker en vast de moeite waard. De gids geeft ons hopen achtergrondinformatie en we kunnen volop foto's maken van de Gouw, zoals ze echt in de film te zien is. Cool!!!! Daarna kunnen we nog even bij de schaapjes langs, lammetjes voeren en in het winkeltje een Lord of The Rings biertje kopen.
Onze dag is al geslaagd en we besluiten nog een stukje door te rijden om zo al op weg te zijn voor morgen.
En we zijn nog geen beetje blij dat we dit doen.... onderweg komen we een leuke parking tegen, waar we besluiten even te stoppen.... waauw!!!! Karangahake Gorge heet het hier n we besluieten op verkenning te gaan. Te beginnen met enkele restanten van gebouwen die stammen de goudmijndagen.... het ene pad leidt naar het andere, over mooie hangbruggen en voor we het weten lopen we in de bergen over een oude tramspoor.... recht oude mijntunnels in!!! Pikdonker, nat.... maar o zo cool! Een zaklamp hebben we gelukkig bij, maar die biedt amper voldoende licht om de tocht echt goed verder te kunnen zetten. We hebben een beetje spijt dat we dit niet echt hadden voorzien, want we hebben wel zin om deze wandeling uit te doen. Maar het wordt bijna donker en we riskeren het toch maar niet. In de donkere tunnels zien we glimwormpjes... gratis en voor niks!!!! Dit is een onverwachte meevaller en we zijn blij dat we hier gestopt zijn. Spannend en supermooi teglijk! Nu snel een slaapplaatsje zoeken voor het donker wordt...
We stoppen in Waihi Beach in de Top 10 camping om daar de nacht door te brengen. Een vijfsterrencamping, maar door de werken die ze er uitvoeren, merken we daar weinig van. We maken wel gretig gebruik van de hot-pool en proberen de waterdichtheid van onze camera eens uit. Er zouden hier ook “eels” (palingen) zitten die we kunnen voederen, maar dat zal iets voor morgenvroeg zijn.

Kia Ora!

Joke

Watamata... aka... Hobbiton!

we zijn er, originele filmlocatie!

Carl kiest hier al een nieuw verblijf!

de Gouw

molen en café van de hobbits

we kijken onze ogen uit!

hoor wie klopt daar kinderen?

hier past hij juist in!

daar wordt op het raam geklopt....

Vanuit het huisje van Bilbo.... zo komt het in de film...

lammetjes voeren

paeroa, home of L&P

de onverwacht mooie wandeltocht

Hot Pool fun!

toch maar de hot pool in plaats van het hobbithuisje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl