maandag 6 augustus 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Taupo - Turangi)


Te laat opgestaan! Gisteren met de meisjes op de chat gezeten en aangezien het daar middag was en hier al bijna nacht... te laat in bed! Bijgevolg meer dan een uur kostbare tijd verloren en een snel ontbijtje dus! Vandaag een druk programma....
De wandeling (Alpine Tongariro Crossing) die op de planning stond, kunnen we vandaag helaas niet doen want er is te veel sneeuw boven de 1600 meter. Je hebt ook sneeuwschoenen en ijspikken nodig. Dan maar uitstellen tot morgen en hopen op beter weer.
Rotorua wordt plan B! Om kwart over tien spuit daar Lady Knox Geyser en dat willen we zeker zien. De geiser spuit inderdaad zo een 15 meter hoog en daar komen enkele bussen Japanners massaal op af. Het mooiste was echter Thermal Wonderland. Een vulkanisch landschap spreidt zich daar uit en overal waar je kijkt zie je iets wonderlijks. Modderpoelen, blubberende baden, sulfurgrotten, zwavelkristallen, alles wat je maar kan bedenken dat met vulkanisch gebied te maken heeft krijg je daar te zien op een twee uur durende wandeling. De highlight van vandaag!
We besluiten nog even door te rijden naar Rotorua zelf, maar daar valt dus echt niks te beleven!!! Een hoop aanbiedingen van nog maar wat thermale parken die de vergelijking met wat we gezien hebben toch niet kunnen doorstaan en een hoop geld kosten. Veel hotels en motels.... eigenlijk valt dit dus beter te vermijden. De uitvalbasis om dit te gaan bezoeken is eigenlijk Taupo.
Want daar vlakbij liggen ook nog The Craters of the Moon. Dit is ook een thermaal park, maar zo goed als gratis kan je daar ook een mooie wandeling maken en kijk je je ogen weer uit. Een beetje verder bezoeken we de Huka Falls, indrukwekkend snelstromende watervallen. Ze dienen om stroom op te wekken dus de snelheid waarmee het water hier stroomt, daar kunnen die van Coo een puntje aan zuigen.
Om wat verloren tijd in te halen besluiten we verder naar het zuiden te rijden om dichter bij het Nationale voor morgen te zijn. Dat hadden we beter niet gedaan! In de campinggidsen zoeken we naar een plaatsje met een thermaal bad aan, want dat willen we vanavond zeker nog doen. Maar de campings in de kleiner dorpen zijn niet steeds wat ze aankondigen! Geen bad, geen stroom, te laat.... altijd is er wel iets.... We blijven toch maar hier, want om terug naar Taupo te keren is het te laat. In plaats van het heerlijk badje, zoeken we dan maar wat troost in de lokale Burger King en eten we Mega lekker en Mega veel!!!!
Kia Ora!

Joke


Carl voor Lady Knox Geyser

alles stinkt hier naar rotte eieren!

Joke in Thermal Wonderland

pad over kokende massa

hallucinante aanblik...

de wonderen der natuur

fluo!!! (arsenicum)

Craters of the moon

wandelen in het par Craters of the moon

I'm here.... and you're not!

iemand was zo vriendelijk een fotootje te maken van ons voor de waterval

snelstromend water....

2 opmerkingen:

  1. Moet speciaal zijn daar...
    Groetjes van een nieuwe Mobile Vikinger!!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wow wow wow deze fotookes doen me watertanden want als t op foto al zo een indruk nalaat kan het in realiteit alleen maar tien keer 'mooier' zijn !

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl