vrijdag 10 augustus 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Kaiaua-Waitangi)


Vanmorgen wakker geworden rond 7u met een prachtige zonsopgang!! Snel ontbijtje en verder noordwaarts! Door Auckland, dat kan bijna niet anders als je naar het uiterste puntje wil. We liggen wat voor op schema want eigenlijk gingen we dit misschien niet meer kunnen doen, doch we willen alles gezien hebben!! Het is hier gewoon te mooi om links te laten liggen!

In Auckland hebben ze effectief ook een autostrade!! Een echte zoals wij die kennen! Dit is het enige stuk van een 30-tal kilometer waar er een autostrade ligt in NZ, en het is te merken... De kiwi's weten zich geen raad met de vele rijvakken, en iedereen rijdt hier door elkaar, snel of traag! De Amerikaanse trucks scheuren je op het vierde baanvak voorbij! Gelukkig snel terug “gewone” weg, en we kunnen terug verder tuffen tussen de natuurpracht. Auckland is voor over enkele dagen...

De eerste stop van de dag is het Parry Kauri park, tegen een uur of 11. Hier staan nog enkele zeldzame Nieuw Zeelandse bomen die met uitsterven bedreigd zijn. Ze worden heel snel ziek door een soort schimmel die blijkbaar niet te stoppen is. Hier staan nog bomen van meer dan 800 jaar oud en wat voor een Japen zijn me dat zeg!!! Heeeeel hoog!! Rare stam, heel mooi om eens te zien. Er is een mooie wandeling voorzien door het park en we zijn er weeral moederziel alleen...heerlijk!

Vandaar verder noord via de Twin Coast Discovery Highway, een baan die langs alle kustdorpjes loopt, eerlijk gezegd niet echt de moeite...maar pas op we zijn wat verwend nu na een drietal weken Nieuw Zeeland, we zijn niet meer tevreden met een simpel zeezichtje en wat heuvels met schaapjes;-)
Onderweg zijn we gestopt in Whangarei om naar watervallen te kijken, naar goede gewoonte hier serieuze watervallen :-) Met een mooie wandeling erbovenop zodat je net voor de falls ook op een ijzeren brugje (zonder leuning!!) over het water kan lopen, net voor dit naar beneden stort (ze zijn echt gek hier) :-) Mooi dat wel! De loop van de wandeling gaat helemaal de heuvel af tot beneden zodat je de watervallen ook van beneden uit kan bekijken. Mooi mooi mooi.

Volgende stop : Kawakawa voor toiletten :-) Niet zomaar toiletten, maar van de kunstenaar Hundertwasser. Ikzelf kende hem niet, maar blijkbaar een heel bekende knakker. Mij leken de toiletten, die wel heel mooi waren trouwens, op de bouwstijl van Gaudi. Niets recht, allemaal natuurlijk vormen, en veel oog voor detail. Heel netjes allemaal!

Vandaar via een fraaie weg naar de Bay of Islands. Hier kun je een cruise doen naar ook een gat in een rots en dolfijnen bekijken etc. We zijn echter al te laat om nu nog bootje te gaan varen en besluiten hier te slapen en het morgen misschien te proberen, we zien wel, want is natuurlijk weeral niet gratis hier. Straks planning opmaken voor morgen en zien of het nog in ons schema past.
Plaats om gratis te slapen is er niet, dus rijden we verder naar Waitangi. Hier is er een campervan plaats waar me mogen staan met electriciteit en toilet voor 18 NZ$. Dat is fair dus hebben we ons campertje hier geparkeerd om uit te blazen :-)
Morgen weer druk druk druk :-)

Kia Ora!
Carl

Wakker worden..... zaaalig!

Zonsopgang

zotte kuren....

Joke onder een 800-jarige Kauriboom

ingang Kauri-park

jaja..... zo hebben we er veel.... genieten!

let op de mensen bovenaan de waterval!

Joke maakt een strandwandeling

mooi....

de Hundertwasser - toiletten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl