woensdag 1 augustus 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Fox en Franz-Jozef)


Wakker worden met het geluid van de bruisende zee... dat was onze wekker deze ochtend!
Ontbijtje achter de kiezen en vertrokken....
De sneeuwzone zijn we gelukkig voor gebleven en de lucht maakt weer plaats voor de zon, geen wolkje meer te zien, heerlijk! Na eerst te rijden langs ruwe kusten, daarna stranden, vervolgens bergen, middle earth, fjordenland, regenwouden is het vandaag de beurt aan gletsjers!! Welcome to glacier country verwelkomen de bordjes ons! De eerste van de gletsjers die we vandaag gaan bezoeken is Fox Glacier. Een wandeling van een uurtje door het maanlandschap en rivierbedding van de mooie gletsjervallei doet ons echt deugd. Het is wel verdorie koud hier! Verder dan het veilige punt gaan we niet, want we hebben geen gids bij.
De tweede gletsjer van de dag is de Franz Jozef, deze laat ons een iets verdere hike maken en is iets groter, maar hier is het eindpunt 500 meter voor de gletsjer, dus da's een hele afstand...verder moet je een gids inhuren, maar dat zien we gezien het hoge bedrag niet zitten. Beide gletsjers zijn impressionant, maar de wandeling bij Fox is toch veel aangenamer en mooier.
De twee wandelingen hebben een groot deel van onze dag in beslag genomen en na een beetje winkelen besluiten we zo ver te rijden als we kunnen. We houden de kaart goed in de gaten voor de mogelijke campings en rijden door het kleinste dorpje van NZ, met twee inwoners!!! Pukerura heet het en het staat vooral bekend om het jagen in possums en het verkopen in bont ervan. We staan er dan ook niet van verwonderd dat alles hier toe is, ook het restaurant waar je possum-specialiteiten kan eten. Ross, het volgende stadje, zou een oude goudzoekersstad zijn, maar daar vinden we hier niet veel van terug. Doorrijden dus en voor de avond valt stoppen we bij Lake Mahinapua. Hier is er een DOC-camping, geen voorzieningen dus, buiten een toilet, maar wel een prachtig uitzicht!!!! Hier blijven we! Spaghetti uit blik en lekker kaasbrood is ons avondeten. Een douche pakken in de camper en morgen vroeg uit de veren, want we zitten een beetje achter op schema! Maar niet getreurd.... alles wat we tot nu toe zagen was dubbel en dik de moeite waard!!!!
Morgen op het programma..... zien hoe dicht we geraken op weg naar de ferry, maar zeker eerst de pancake rocks gaan bekijken!
CY!

Joke
ochtendwandelingetje....

fotograaf van dienst

weerspiegeling in de gletsjervallei

bij de gletsjer

Bij de gletsjer.... lijkt dichtbij, maar is ver weg!

tot hier mogen we gaan!

mooi beeld uit de vallei

hangbrug.... not my cup of tea!

op naar de volgende gletsjer!

een lange wandeling er naartoe

sneeuw wordt water....

het eindpunt... effe rust!

konden we de grootsheid ervan maar weergeven!

optie voor slaapplaats, mooi hé

onderweg....

Zo zien de verkeersborden er gier uit!

Hier slapen we dan....

ons huisje....

1 opmerking:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl