dinsdag 7 augustus 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Turangi - Waitomo Caves)


Vandaag met de wekker opgestaan, om zeker op tijd te zijn voor de wandeling. Het is the Big Day!
Nog snel even het weer gaan checken aan de infobalie van de camping.... en daar vertelt de mevrouw ons dat de wandeling zeker niet kan door gaan! ??? Ze vroeg of we het nieuws al hadden gehoord. Enkele kraters in het park zijn uitgebarsten deze nacht en de meeste wegen rond het park zijn afgesloten. De wandeling die wij willen doen is uitgesloten. Just our luck! Al bijna 100 jaar geen uitbarsting geweest en net als wij er willen gaan wandelen... BOEM!
Toch maar zo dicht mogelijk naar het centrum van het park gereden, de politie had een deel van de wegen en wandelpaden afgezet, om toch een wandeling te kunnen gaan maken.
Aangezien er niet veel open was, hebben we een korte, maar prachtige trekking gedaan!
Nadien zijn we hogerop gereden naar het zwarte vulkanische gebied dat dienst deed als decor voor Mordor uit Lord of the rings. Maar er was te veel sneeuw om daar iets van te kunnen zien, meer nog... er werd zelf geskied! Geen Mount Doom dan voor ons, te veel wolken en vulkanisch as in de lucht!
Van daar zijn we in één ruk door naar Waitomo Caves gereden. Zoals de naam al doet vermoeden is het gebied bekend voor de vele grotten en de glimwormen die je erin kan zien. We hebben de auto op de camping geparkeerd.... we houden het rijden vandaag voor bekeken! Te voet trekken we naar de grotten en hoewel we er niet te veel van hadden verwacht, hebben we er echt van genoten!
Wondermooi!!!!!
Daarna rustig relaxen op het terras van de camping met enkele flesjes zelf gekocht bier (op café gaan is hier belachelijk duur!!!) en een gigantische steak op de barbecue!
Als afsluiter van de dag besluiten we in de kletterende regen toch in de hot tub te kruipen..... helemaal alleen en echt zaaaalig! Straks nog een filmpje kijken en dan uitkijken naar morgen. Dat wordt de Hobbit-dag!
Kia ora!

Joke
weerbericht in Basecamp, ziet er niet goed uit!

onderweg...

waar is Joke?

dorst!!!!

Long way to go!

Mordor???? 't Is hier allemaal sneeuw??!!

Skieërs in Mordor???

een stukje Mordor... 

glimwormpjes kijken..... binnen geen foto's!!!

2 opmerkingen:

  1. Kreeg op het werk net melding dat door eruption bij Mt Tongariro het vliegverkeer was verstoord door aswolk. Spijtig genoeg ook op jullie plannen een domper gezet !
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verdoeme dat is balen... Moet toch ook speciaal zijn ...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl