zondag 12 augustus 2012

Nieuw-Zeeland (Kerikeri-Auckland)

Wat een helse nacht hebben we achter de rug! We hadden het al kunnen vermoeden, de eerste camping waar aanmaningen omhoog hangen dat er geen lawaai mag gemaakt worden tussen 22.30 en 6.30 uur..... nu weten we waarom. Blijkbaar verblijven hier redelijk wat jongeren die hier een paar maanden verblijven om te werken en die vonden het gisterenavond/nacht nodig om luidkeels te verbroederen onder het afdakje naast onze campervan. Probeer dan maar eens te slapen.... Toen ze om een uur of drie eindelijk zelf hun bed opzochten, konden we ook gaan slapen. Op deze camping wordt er duidelijk geen toezicht gedaan....
deze ochtend lag er zelfs nog één te slapen op de bank en de sporen van hun feestje waren ook niet echt opgeruimd. Duidelijk geen Nieuw-Zeelanders.....
Nu ja, we slapen dan ook uit en nemen te tijd om te ontbijten en nog het één en het ander in orde te brengen.
Dan vertrekken we richting Auckland, een beetje te laat beseffen we nu, want we willen vandaag ook graag nog een bezoek brengen aan Auckland Zoo, dus zetten we goed door.
We nemen dezelfde route als diegene waarlangs we naar hier kwamen, dus veel stops hoeven we niet te maken. We stoppen wel even om het bureau op te bellen van de camper in Auckland om te checken wanneer we de wagen best terug brengen.... dinsdagochtend is ok voor hen. Rechtover de telefooncel zien we een wel erg bijzonder café.... hele rare psychedelische constructie met de naam Utopia..... dat kunnen we niet laten liggen. Met herinneringen aan Utopia in Luang Prabang, moeten we hier ook even binnen voor een koffie :-), daar moeten we wel geduld voor hebben.
Auckland Zoo.... verrassend goedkoop te bezoeken in vergelijking met alle andere dingen die we hier al gedaan hebben en zeker de moeite waard!!!!
Ze hebben hier echt heel veel energie gestoken in het zo goed mogelijk nabouwen van de natuurlijke habitat nabouwen van de dieren. Ze hebben duidelijk genoeg ruimte en alles is voorzien om het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken. Je hebt eerder het gevoel in een park rond te lopen dan in een zoo. We genieten van alles dat we zien en staan versteld van de liefde en de toewijding die de verzorgers hier hebben voor de dieren. Echt een aanrader!!!!
Daarna op zoek naar een campingplaats en we kiezen voor de Top 10. 20 Minuten buiten het centrum staat in de brochure, dus dan kunnen we vlotjes de bus nemen om de stad te bezoeken, lijkt ons.
Nu ja.... die twintig minuten blijkt eerder het dubbel te zijn, maar we laten het niet aan ons hart komen en besluiten toch nog even een bezoek te brengen aan Auckland by night :-)
Geef ons maar Wellington!!!!!! Dat is echt dé stad waar je een paar avonden als citytrip kan doorbrengen....
Auckland doet ons eerder aan als Brussel, daklozen, niet echt netjes, ..... we hadden er meer van verwacht, maar we besluiten toch de Skytower een bezoekje te brengen, nu we hier zijn.
De toren zelf bezoeken we nog niet, dat zullen we morgen doen, maar bij de toren horen ook een hotel, restaurants, winkeltjes en een casino. Dat laatste proberen we eens uit, maar veel valt er niet te rapen.... ik denk dat we om te gokken toch maar eens naar Las Vegas zullen moeten ;-). Dat staat dus alvast op de planning voor één van onze volgend trips!
We nemen de bus terug naar de camping en hopen dat Auckland by day er morgen beter uit ziet.

Joke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl