maandag 13 augustus 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Auckland)

Deze ochtend brengen we de camper al wat in orde, doen de was en pakken al een deel van de koffers, zodat we ons daar voor de rest van de dag geen zorgen meer over hoeven te maken.
Net voor de middag nemen we alweer de bus naar Auckland om daar onze laatste dag door te brengen.
eerste stop, de Skytower.... best wel cool! Je gaat omhoog via een lift met een glazen bodem en glazen wand... scary!!! Niet echt my cup of tea..... heb het niet zo voor hoogtes, maar Carl vindt het geweldig!
Boven hebben we fantastisch zicht en kan je ook over glazen panelen in de vloer lopen waardoor je meer dan 180 meter naar beneden kijkt..... brrrrr. De uitzichten zijn super en af en toe zie je plots een bungyjumper voorbijrazen!!!! Je moet het maar durven.... je kan hier bungyspringen, aan een touw bovenaan bengelen (bungyswing), een wandeling maken op de buitenste ring van de toren (skywalk)..... maf, maar toch liever niet!
We hadden bonnetjes om gratis naar het skydeck te gaan, dus dat besluiten we dan maar te doen.... maar dat valt ons tegen..... iets minder hoog was de sfeer toch wel specialer, met die glazen vloeren en zo.... we dachten dat het deck buiten ging zijn, maar dat is niet zo.... hiervoor bijbetalen zouden we zeker niet doen. Een echte meerwaarde is het niet. We drinken nog een koffie hier boven en genieten nog even alvorens we terug met onze beide voeten op de begane grond staan.
Souvenirsshoppen is wat er vandaag op het programma staan, maar we geven er al snel de brui aan.... als je één winkel hebt gedaan, heb je ze hier allemaal gezien. Ons oog valt op een shoppingcenter en we denken meteen.... Foodcourt!!! Daar kan je meestal goedkoop eten en we hebben wel een beetje honger. 
Carl kiest voor Thais, ik voor Indisch en we laten het ons smaken!!!! Carl heeft ook al gezien dat ze hier ook de Flakeshake hebben die hij zo fantastisch vindt!!!!!! Dat wordt dus  het dessert!
Uiteindelijk vinden we toch nog de charme van Auckland, aan de haven.... de ene na de andere ferry vertrekt hier of komt aan. Hier nemen ze de ferry zoals ze de bus nemen, best cool!
Het wordt al wat donker en de haven is heel mooi verlicht, het geeft het geheel echt een romantisch sfeertje. We vinden hier zelf een bar die happy hour heeft, dus daar maken we zeker gebruik van en vertoeven hier enkele uurtjes alvorens we terug naar de camping trekken. Onze laatste nacht gaat in.....

Joke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl