vrijdag 3 augustus 2012

Nieuw Zeeland 2012 (Picton - Wellington)


Vandaag zou een overgangs-dag moeten worden, ttz vandaag nemen we de ferry naar het Noord-Eiland!
Het klinkt kouder, maar het zou warmer moeten zijn aangezien we hier aan de andere kant van de wereld zitten is alles hier omgekeerd!  De zon zit hier 's middags in het noorden.
Allereerste moeten we de weg nog afleggen van Nelson naar Picton, de Queen Charlotte-drive, een van de mooiste trajecten van Nieuw Zeeland naar het schijnt.  Dat is trouwens ook de reden waarom we hier in Nelson wouden overnachten, om zo deze weg toch bij daglicht te kunnen afleggen.
Vroeg opstaan was dus weer eens de boodschap (wekker tegen 7u gezet, zodat we gedouched zijn tegen dat het daglicht eraan komt.  Een vluchtig ontbijt van bananabread in de camper en hit the road!
De rit naar Picton was inderdaad heel erg mooi, maar redelijk lastig...kleine smalle slingerende baan door de bergen en veel tijd om te fotograferen en zo is er niet, want we moeten tenslotte de ferry op tijd halen, en we hadden toch nog graag eens de prijs vergeleken tussen de verschillende maatschappijen.
We zijn er gelukkig ruim op tijd geraakt voor de ferry van 13u, en de inter-islander was (na aftrek van onze club-10-holliday card discount) de goedkoopste.  De oversteek koste ons 162 NZ$ voor ons en de camper.
Het was wel weer eens een belevenis zo met ons campertje in de buik van het schip rijden :-)
Fact voor het vertrek : aan boord was er fish & chips met een flesje cola (is hier 600ml) voor 8NZ$ : KOOPJE!
Fact na aankomst : 2 grote fish & chips met 2 fesjes cola nemen voor het vertrek met een boot over de zee is niet zo'n briljant idee...

Enfin, een fantastische vaart gehad, deze oversteek is trouwens een van de mooiste ferrytochten in de wereld!  Spijtig genoeg hebben we geen dolfijnen of walvissen gezien...snif...we zijn nochtans bijna de hele oversteek op het dek buiten geweest om er te spotten.
Tegen een uur of 4 kwamen we dan aan in Wellington, de hoofstad van Nieuw Zeeland!  Wat een drukte zeg!  Een cultuurshock na de kalmte en rust van het Zuideiland...  We hebben dan de club 10 camping geprobeerd (omdat wild kamperen in deze streek niet mag) maar deze lag wel erg ver van het centrum, en dat willen we toch eens van dichtbij zijn.
Dan maar naar een kiwi-park gereden, dichterbij het centrum met een bus-stop voor de deur.
Onze camper daar geparkeerd, en onmiddelijk de bus genomen naar het centrum.

Wauw, wat een stad zeg!  Heel groot, zelfs vergeleken met Europese steden, en bruisen van het leven! Overal uitgaans-gelegenheden, avondmarktje, heeeeeel groot winkelcentrum, goedkoop (voor hier toch) bier en heel veel volk om uit te gaan!
Cool, daar hadden we wel eens zin in, was al een tijdje geleden :-)  Het was de sfeer van een grootstad, maar dan zonder de nadelen....heel vriendelijke mensen (verkopers, kelners, bus-chauffeur, mensen in de cafés, op straat) heel vreemd voor ons eigenlijk.  Er is ook geen backdraft in deze stad, je hoeft niet op je hoede te zijn, er dreigt nergens gevaar, er lopen geen aggressieve zatlappen rond, heel fijn allemaal, we hadden een super mooie avond/dag gehad!

Fact : Ik heb de beste milkshake van mijn leven gedronken!  Een "Supa large flake shake", ik zal mijn verder tijd hier in NZ opdragen aan het vinden van nog zo'n beker godendrank!!  Joke had een "Small Huge Cookie&Cream shake" en zegt dat haar shake beter was, maar believe me....ik heb geproefd en NO WAY dat die beter was! :-)

Nog wel ff moeten wachten op een bus terug, maar rond 11u (heel laat voor ons) moe maar voldaan ons bedje opgezocht...

Morgen begint onze verkenningstocht naar het noordeiland!
KIA ORA FOLKS

Carl


Onderweg naar Picton....

Adembenemend, moeilijk weer te geven in foto's

Als eerste bij de ferry!!  (laagseizoen zeker?)

Fish & Chips part I

Whale spotting....

Titanic improvisatie

Bye Bye zuid-eiland

Mooie overtocht, bijna aan de zee...

Ondertussen...in het ruim...

Wellington

Noodles & stuff op een marktje

Wellington by night

De onovertroffen Supa Large Flake Shake!!

De zonet overtroffen Small Huge Cookies & Cream shake...

Rainy day in Wellington

1 opmerking:

  1. smile smile, the holiday feeling straaaaalt ervan af !!! go go go ! liefs, dikke knuffel voor jullie !
    ps ook van snow :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl