zaterdag 4 augustus 2012

Nieuw Zeeland 2012 (Wellington - Dannevirke)


Wat ik gisteren nog niet had verteld was dat we bij onze "avond shopping" in Wellington een "Lord of the rings guidebook" gekocht hadden.  Hier staan alle exacte locaties op waar de lord of the rings is opgenomen, met daarnaast nog andere leuke artifacten zoals daar zijn "waar at de crew het meeste", "in welk hotel verbleven ze", etc...
Er stond ook het adres in van de "Weta Cave", de studio die alle special effects in films zoals "Lord of The Rings", "King Kong", "Narnia", "Tin Tin", "Avatar", etc voor hun rekening neemt....en de ingang zou gratis zijn!

Hier begint onze nieuwe dag, zaterdag in Kiwi-land...  We zijn voor een keer niet al te vroeg uit de veren, we geraken maar niet uit bed :-)  Het "late" uur zal daar voor iets tussen zitten denk ik ;-)
Na het ontbijt zijn we onmiddellijk naar het adres van de Weta Cave gereden, en relatief makkelijk gevonden.  Super tof!!  Inderdaad een studio van een (inmiddels) groot team enthousiastelingen en creatieve freaks die alle artifacten voor alle bovenvermelde films zelf, met de hand maken!   Er staan een massa dingen tentoon, uit District 11, Avatar, natuurlijk Lord of The Rings en ook de net nieuwe "The Hobbit".  Prachtig, die zwaarden, bijlen, harnassen....ook de miniaturen van de Gollum en van de anderen zijn er!   Super, we mogen naar hartenlust foto's maken en krijgen een half uur durende film te zien over "behind the scenes" van alle films.
In de shop verkopen ze miniatuur replicas en sketchen van alle films.  Het mooie hieraan is dat alle modellen eigenhandig door de makers en bedenkers van de echte film-artifacten zijn gemaakt en getekend!  Ze zijn wel redelijk duur, maar de echte verzamelaars worden hier gek!  Zelf alles van war of warcraft en promofilms voor Halo3 zijn hier gemaakt!  Er worden hier keiharde dollars betaald aan allerlei authentiek materiaal!!   Een echte ring met inscriptie kost al snel 6000 NZ$!!
Maar dan heb je wel het kistje uit de film en zo erbij... Ook de zwaarden (handgemaakt) zijn te koop!
Soit, we hebben niets gekocht maar we zijn wel super blij dat we hier zijn geweest!

Daarna zijn we de heuvels ingetrokken om te zoeken naar de locatie van "de gouw" waar de hobbits leefden. Peter Jackson heeft deze scenes hier gedraaid omdat hier alles begonnen is....wie kon denken dat dit vlakbij een centrum was?!
De exacte locatie (met onze auto gps kunnen we geen exacte breedtegraden opgeven) hebben we niet gevonden, maar we hebben wel de algemene opnamelocatie gevonden.

Toen was het al rond 12u geworden en we moesten echt door, want we hebben nog een heel lange weg te gaan en hebben nog maar een 9tal dagen of zo..
Dus zijn we een heel eind doorgereden, met stops langs oa kiwi country, de tui (NZ bier) brouwerij.
We zijn ook nog naar Atta-dinges gereden, waar ze een Stonehenge gebouwd hebben, ttz een constructie zoals in Stonehenge modern nagemaakt, maar met dezelfde functie als Stonehenge.  De zonnewende en de maandstand geven hier perfect de kalender weer en de dierenriemen en dat soort toestanden.  We hebben er een video van gezien en het werkt echt heel nauwkeurig, hoe slim waren ze in de Oudheid al niet? Onvoorstelbaar!  Heel mooie en interessante stop was dit zeg!

Rijden is een heel verschil met het andere eiland, hier wonen veel meer mensen en we rijden door verschillende "western achtige" dorpjes waar er (zelfs op een zaterdag) heel weinig tot niets te beleven valt.  Hillbilly towns zeg maar.
We hebben gereden tot het donker was en zijn uiteindelijk in Dannevirke beland (een dorp gesticht door Denen, die zich ook tussen de settelers bevonden).  Er is hier ook niets te doen, en we zijn blijven overnachten temidden een natuur reservaat.  Het was van de ingang nog een kilometer rijden tot we aan de standplaats waren.  Naar goede gewoonte gans alleen :-)
Heerlijk toch dat laag seizoen :-)  We horen hier in elk geval massa's vogeltjes fluiten :-)
Naar internet kunnen we hier trouwens ook fluiten, geen bereik whatsoever....  Dus no email, no cell phone, no internet, no stress, no problem...

KIA ORA

Carl

Geen woorden nodig....

Gollum!!!!!!  De echte!!!

Kweetnie meer hoe deze heet, maar coole dude!!

Brrrrr......

De handgemaakte wapens voor "The Hobbit"

Precious......my precious....

King Kong Special effects miniatuur...

Gandalf.....

Voor de gouw!!!!

Onderweg.....machtig mooi...let op de wegen....winding..

Om de grootsheid weer te geven, let op de bus!!

Mijn favoriete koeiensoort!!! Zwart met een streep!!

Stonehenge van NZ

Joke met een Kiwi!! In Kiwi Country!

De brouwerij van Tui beer

De openingsuren zijn schitterend!!



4 opmerkingen:

  1. hey Joke, wie is dat vies manneke naast Smeagol??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Kris,
      ik zou het begot niet weten, maar dieje kerel had precies ne goeie kodak mee.... heb dieje dan maar op sleeptouw genomen. En hij kan verdomme goei hamburgers bakken op den bbq! :-)

      Verwijderen
  2. Orcs zijn het...
    En ik wist niet dat Smeagol een sikske had... Diene kleine rechts van Smeagol zat precies niet op zijn gemak... Of zou het van den adem zijn van al diene vis te eten... ;-) VRIEND

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hmmm, k ga gene commentaar meer geven op Gollum of de kiwi :)
    k kijk alleen al uit naar de volgende versie van de film met zeker en vast 'andere' hoofdrolspelers' :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl