donderdag 2 augustus 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Hokitika-Nelson)


Vroeg opgestaan vandaag om het zonnetje boven meer Mahinapua te zien opkomen en ook al om vandaag wat tijd in te halen. Of dat zal lukken is al maar de vraag, want overal willen we stoppen. En nee, niet voor koffie of eten, maar gewoon om foto's te maken en te genieten van de omgeving. We hebben ondertussen al een hele hoop beeldmateriaal bij elkaar en als we er 's avonds naar kijken zijn we af en toe een beetje teleurgesteld, omdat we aan jullie nooit zullen kunnen laten zien wat wij hier ervaren. Maar soit, jullie zullen zelf maar eens moeten komen kijken dan, het loont echt de moeite.
Hokitika, eerste stop van vandaag omdat we onze dieseltank moeten bijvullen en ook onze koelkast. New World.... onze lievelingswinkel , hier brengen we ook steeds wat tijd door, gewoon om te zoeken naar wat in de aanbieding is. Ze duiden het netjes aan als 'Supersaver' en we moeten dit echt wel doen omdat winkelen hier een pak geld kost. Dus zuinig zijn is de boodschap. Als we hier winkelen krijgen we ook een kortingsbon bij het tankstation, mooi meegenomen. We hebben zelf al een New World klantenkaartje :-)
Alles aangevuld dus kunnen we verder.... we stoppen even bij de Glowworm-Dell, waar je blijkbaar GRATIS naar glimwormen kan kijken, maar het is ochtend, dus geen glimwormen voor ons.... wel een tip voor jullie dan in de toekomst. Als we daar van de parking rijden, pikken we een liftster mee, een dame van Hokitika die naar Greymouth moet, en wij moeten daar toch voorbij. Krijgen we daar toch een dik half uur een privégids, met leuke tips, mooi meegenomen.
Timing is hier echt het grote probleem voor ons, bij de glimwormen te vroeg, bij de Blowholes aan de Pancake Rocks te laat. De natuur laat zich niet door ons leiden en dat merken we hier wel. Als je alles wil zien zoals de reisgidsen het beschrijven moet je dubbel zoveel tijd uitrekken, want alles gebeurt hier ofwel bij het ochtendgloren of bij het vallen van de avond. Maar je kan daar natuurlijk niet steeds op wachten. Hoe dan ook, de Pancake Rocks zijn er wel voor ons en de wandeling die je hier maakt is zeker de moeite waard. Ook al is het getij voor de Blowholes voorbij en zien we geen water omhoog spuiten uit de rotsen... dit is toch adembenemend mooi.
Hop hop hop, verder met de camper!
Ook al zitten we een beetje achter op schema, we willen toch even tijd maken om een ommetje te maken langs Cape Foulwind, waar je een leuke wandeling kan maken naar de vuurtoren en tot bij een zeehondenkolonie. Ook de windwijzers die er staan van Parijs tot New York zijn leuk om te zien. Onderweg zien we leuke vogels van welke we vermoeden dat het de Weka is. We hebben namelijk zo een verkeersbord zien staan langs de weg. De verkeersborden zijn hier om ter gekker... opletten voor pinguins, weka's, kiwi's tot zelfs slakken toe! :-)
Volgende halte die we houden is bij Buller Gorge, de langste personenhangbrug van Nieuw-Zeeland en die steken we natuurlijk even over. Je kan terug via een swing-ride, waar je in een soort schommelstoel aan een koordje hangt, maar daar passen we voor.
De avond valt, en we beseffen dat we weer een goed gevulde dag gehad hebben, maar nu toch even moeten doorzetten als we ons doel voor vanavond willen halen.
Nelson zou volgens de reisgidsen een leuk stadje moeten zijn, maar als wij er aankomen is het al donker. Het nadeel aan reizen met de camper is dat je natuurlijk altijd een beetje buiten het centrum blijft om te overnachten. De eerste camping waar we stoppen blijkt niemand op de receptie te zitten, en er komt ook niemand kijken als we op het belletje drukken, dus rijden we door naar het strand van Nelson. Daar komen we aan bij een mega-grote camping, waar we ons plaatsje zelf mogen kiezen. Plaats genoeg hier.... en er is een bbq! Carl glundert!!!!! Eindelijk de hamburgertjes op de plaat leggen en....mmmmmm.... heerlijk tussen een kaasbroodje! Beter dan op restaurant hoor! En we hoeven de camping zelfs niet af.
Het zal onze laatste nacht worden op het zuidelijk eiland, want morgen trekken we heel vroeg naar Picton, om de ferry te nemen naar het Noordelijke deel. Met spijt in het hart, want dit was prachtig, maar we gaan er vanuit dat het noorden ons ook het één en het ander te bieden heeft... we zijn benieuwd!


boodschappen gedaan

koffietje onderweg, met silverfern logo

opgepast!!

hier moet je tijd hebben :-)

leuke boompjes....

pancake rocks

stapeltjes pannenkoeken.... mmmmoooi

één van de vele mooie vogelsoorten die we hier te zien krijgen!

de bordjes bij Cape Foulwind

op het zwarte strand!

Noge een hangbruggetje, Buller Gorge!

watervalletjes bij de vleet...

de kok van dienst, schol!

4 opmerkingen:

  1. Yo globetrotters,

    begonnen ons al ongerust te maken. Enkele dagen zonder BLog. Doemscenario's van ingesneeuwde campers enzo :)

    Enjoy It!

    Kan ook eindelijk beginnen aftellen :)

    Greetzz,
    Kris

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Kris,

    ne hoor.... nog steeds geen sneeuw gezien! Maar internet- en telefoonbereik is hier niet echt overal aan de orde :-)
    Enjoy van het aftellen en daarna ook van de reis!

    Carl en Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm, ben van eergisteren thuis en heb gelezen, gelezen, gelezen,... verwonderd gekeken, bezorgd gekeken, gelachen, genoten van alle toestanden op jullie reis, enfin,..... k ben weer helemaal bij en k vermoed dat het een 'vermoeiende' vakantie is :) fun fun fun !!! Enjoy, tis (meestal) een once in a lifetime ! liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi,

    ff Carl laten aan denken als jullie in Rotorua mochten passeren om wat documentatie mee te brengen (indien mogelijk natuurlijk).
    Geniet nog van jullie reis en wij volgen jullie hier wel verder.

    Grtjs,
    Ludo

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl