zondag 5 augustus 2012

Nieuw Zeeland 2012 (Dannevirke - Taupo)


Vandaag zijn we in een schitterende omgeving ontwaakt (gisteren niet gezien omdat het gewoontegetrouw al donker was als we een kampplaats zochten).
We zaten in een natuurreservaat en 's morgens stonden er al kippetjes klaar naast de camper om ons te begroeten :-)
Verder zaten in het reservaat nog talrijke vogelssoorten, eendensoorten etc...ook reeën en schapen (uiteraard) waren present..tof tof.
Van daar zijn we "off the beaten track" (vooral in de winter hier, de wegen zijn fantastisch in de bergen ;-) ) gegaan en naar het dorpje met de langste naam ter wereld!  Om er eens geweest te zijn hé :-)
De naam van het dorpje is Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu !  Wat in het Maori zoveel wil zeggen als : "The place where Tamatea, the man with the big knees, who slid, climbed an swallowed mountains, known as landeater, played his flute to his loved one"
En dat alles in één woord...vraag me naar een inventieve knakker, en ik toon je een Maori!

Van daar ging het richting Hastings (Joke wou absoluut dat ik niet meer draalde en wou aan haar tijdsplanning houden!! hup hup hup!), Hastings is een voorstad van Napier (onze highlight van de dag) en is in een soort koloniale stijl gebouwd.  Het zou zeer charmant moeten zijn.  Enfin, een mooie rit door de wijnstreek hier en na enkele uren had ik toch wel zin in een koffietje...   Effe gestopt in een leuk stadje waar er een fancy coffee-house opviel...wij daarbinnen, en wat bleek?  Het was the pick van Lonely planet als restaurant waar je eens moest geweest zijn!  Sjanse dat ik ook af en toe eens mijn zin doe, ondanks het strakke tijdschema die mij hier wordt opgelegd!  We hadden een ronduit schitterende moccachino en een hommade skone met witte chocolade, whipped cream en jam!!  mmmm

Uiteindelijk, met wat vertraging, toch in Hastings geraakt.  Het was inderdaad een heel charming stadje, waar we zowaar shopping hebben gedaan en naar de "noodle canteen" geweest...was niet zo'n schitterende inval van mij dees :-)  Ik heb de hele namiddag noodles gegeten!
Vandaar zijn we naar Napier gereden, dé art-deco stad van NZ!  En inderdaad, heel mooie stad, ook een jas warmer dan van waar we kwamen, ondanks dat het een kuststad is.  Schitterend!!  Wat gewandeld, fotootjes genomen en terug door, want Joke wou zo dicht mogelijk bij Tongariro geraken.  Tongariro omdat daar de befaamde "The Tongariro Crossing" vertrekt, een van de mooiste trekkings ter wereld!  Die zouden we graag doen, maar hij is naar het schijnt zwaar en je moet vroeg in de morgen vertrekken om tegen de avond terug te geraken (ze brengen je terug of zo).
Tongariro halen we niet meer en we stoppen in het stadje, zeg maar stad, Taupo.  Een zeer bezige stad waar we ondanks alles niet te lang verblijven, we zoeken een supermarkt op, slaan wat eten in, en gaan op zoek naar een camping buiten de stad (cheapo).

Op de camping hebben ze een soort mud pool (warmwater poel) waar we gratis gebruik kunnen van maken, en wat we uiteraard ook doen :-)  Heerlijk!!

Wat we morgen nu gaan doen weten we eigenlijk nog niet.  Straks ff internet nemen en het weerbericht nakijken.  Als het weer de komende dagen mee zit, gaan we eerst Rotorua doen, naar de gheisers kijken (en waar het naar het schijnt ongeloofelijk stinkt naar zwavel) en de kraters en dan de dag erop zouden we graag die trekking doen.
Maar het weer moet meezitten, in slecht weer is hij niet te doen naar het schijnt, en in de winter is het zowiezo moeilijk met de sneeuw....

Enfin, ik ga hier stoppen met bloggen, een pintje pakken en bbq'en nu :-)
Wat het morgen worden zal, zullen jullie dan in een volgend blogje wel kunnen lezen ;-)

KIA ORA!!!!

Joke bij het dorpje met de langste naam van de wereld....

Ikke bij het dorpje met de langste naam van de wereld :-)

Witte chocoladescone met whipped cream en jam

Hastings....streetview

Hastings....schaapjes....

Napier...zeezicht

Napier...art deco town

Napier....art deco town

Grote watervallen onderweg

Joke bij de grote watervallen onderweg :-)

Taupo...hier is MacDo in een vliegtuig :-)

Joke in the hot tub :-)

Me in the hot tub...zaaaalig :-)

5 opmerkingen:

  1. Ondanks de beperkingen met het fotomateriaal zie ik hier toch heel wat prachtige foto's die zoveel zeggen!
    Sprekende beelden en zo te zien valt het weer alhoewel winter daar heel goed mee, zo een mooie blauwe luchten, eindeloze waterpartijen in een zo mooie natuur!
    Ik zie dat jullie er ten volle van genieten en het doet ons watertanden om dit ooit ook eens te doen!
    Onvergetelijk een heel plezier om jullie te kunnen volgen, prachtige blog een heel mooie leidraad voor iedere vakantieganger!
    Je zult het misschien gem

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt voor je reactie, maar er ontbreekt precies een stukje ;-)
      groetjes!

      Verwijderen
  2. helabe maatjes,
    wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken zeg !!!
    ik krijg zowaar op slag zin om zelf weer te vertrekken.
    Genieten maar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat de Sally prachtige foto's kan maken dat wisten we al :):)
    Trouwens Patricia is terug geselecteerd voor de kapselwedstrijd ;)
    Thx, Mate

    Enjoy it guys !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haha, fijn Carl dat je af en toe ook je zin kan doordrukken op jullie trip, alleen,........ k geloof er niet veel van ! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl