maandag 12 augustus 2013

India 2013 (Udaipur)

We zouden vandaag lekker lang uitslapen en dan wat rondkuieren…dat was echter buiten de Indiërs gerekend die het hele guesthouse al in rep en roer zetten van 7u.  We zijn dan toch maar rond een uur of acht opgestaan, bagage gepakt en ze in de storage room van het guesthouse gaan plaatsen (we vertrokken immers ’s nachts al met de trein).

We zijn de dag begonnen in de french bakery, of wat daarvoor moest doorgaan…ze hadden er heel lekkere chocolade croissants (of iets wat daarvoor moest doorgaan, het was een soort deegstok met vloeibare chocolade over) en de koffie was verre van slecht.
Het beloofde een broeierige dag te worden, de koperen ploert knalde keihard op onze kop… De eerste halte was the city palace, maar tegen dat we er waren, stonden we (nog maar eens) in schuim en zweet J
Het museum in de city palace vonden wij nu niet echt de moeite waard…het koste nochtans wel genoeg!  Daarna hebben we de boot genomen voor een rondvaart op het meer in Udaipur.  Dat was echt wel de moeite waard!  Niet in het minste voor de koele bries op het water J , er werd ook een stop gemaakt op een eiland dat nu ook dienst doet als hotel.  Pracht en praal, zeker de moeite!

Na de boottocht zijn we wat gaan rondkuieren in de winkeltjes en hebben ettelijke terrasjes gedaan J  Ook de nodige ellende gezien natuurlijk….het aantal arme mensen is hier werkelijk duizelingwekkend.  Ondertussen zijn we gelukkig al terug afgestapt van onze goedkope luxe hotels, en zitten we terug in meer basic guesthouses.  We zitten nu eindelijk volop in de India-flow en hebben niet echt luxe meer nodig, ik zou het er trouwens toch moeilijk mee hebben om uit zo’n luxueus spel te lopen en op straat de mensen in de goot zien liggen van armoede, zoekend op hun afvalhopen naar iets eetbaars…
Vanaf nu geven we ook geen geld meer, maar voedsel aan de kinderen die constant komen schooien en aan je mouw trekken.
Het is ook leuk om gewoon aan het water te gaan zitten met de mensen, een praatje te maken en wat plaatjes schieten. We hebben ook naar een bollywood film gekeken, fantastisch hoe de mensen erin opgaan en meezingen met de liedjes J.   Ik blijf het herhalen dat het verbazingwekkend is hoe vriendelijk de mensen hier zijn ondanks hun ellende!
We hebben in een lokale art gallery een mooi kunstwerkje gekocht, die mens heeft getoond hoe hij het doet, met een penseeltje en de details zo fijn dat je ze enkel met een vergrootglas kan zien!
Joke laat hier ook haar voeten met henna beschilderen, rajastani stijl, heel fraai!
Laaste stop van de dag is een mooie hindoe tempel in het centrum van de stad (veel trappen omhoog!! Zweten!!), ongelooflijk gedetaileerde tempel en we mogen binnen een ceremonie bijwonen, maar daar hebben we niet zo heel veel zin in en we bedanken dan ook vriendelijk.
Tegen de avond zijn we dan gaan eten in het kleine cafe-restaurant van hele toffe kerel, Cool café (we hadden beloofd om reclame te maken).  Er zit zelden veel volk maar hij maakt echt zijn werk van het simpele maar heerlijke eten!  Toch blijf ik ergens met een wrang gevoel zitten dat wij ervan kunnen genieten terwijl enkele meters verder mensen leven die dit nooit of te nimmer zullen kunnen L
Als we onze bagage gingen ophalen in het guesthouse vroeg ik (aangezien we weer eens drijfnat van het zweet waren) of we ons nog ergens konden opfrissen.  We mochten zonder probleem gebruik maken van hun eigen badkamertje…fantastisch toch?
De tuktuk chauffeur die we hadden om naar het treinstation te gaan was echter zo gek als een achterdeur, volgens mij was hij ook zo stoned als een garnaal!  Hij vond het fantastisch ons bang te maken en maneuvers te doen alsof hij tegen auto’s ging knallen of full speed in tegengestelde richting te gaan rijden in een overvolle baan!   Hij legde het parcours van 20 minuten af in een 6-tal minuten, I’m not kidding! 
Een op het treinstation was het laveren tussen de daklozen die gewoon op het perron leven met hun hele hebben en houden…en die kleine kindjes…zo vuil dat je gewoon niet meer zag welke kleur ze hadden….pffft….

Who cares dan dat onze plaatsjes in de trein minder comfortabel waren als we gehoopt hadden….wij kunnen tenminste de trein nemen…..  Op naar Agra…..

Namasté,


Carl

In de nachttrein

city palace in Udaipur

city palace in Udaipur

Wij in city palace Udaipur

Joke in city palace Udaipur

city palace Udaipur

Joke the peacock

joke de draagster

Boottocht op het meer

Paleis op het meer

Paleis op het meer

limoensoda

Hindoetempel Udaipur

Hennatattoo Joke

ezeltjes moeten de hele dag met zware zakken puin door het drukke verkeer naar boven

hindoetempel Udaipur

nachttrein 

station Udaipur... vele daklozen

JC ontour-tips:

accomodatie: 

de sleepertrein is een goed alternatief voor de bussen en je verliest er weinig reistijd mee, maar kies dan niet voor de sidebedjes, die zijn iets te klein.

eten en drinken:

Cool restaurant!!!!!!!!! Echt toppie, je kan er zelfs naar een Bollywoodfilm kijken als je wil!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl