woensdag 14 augustus 2013

India 2013 (Agra)

Vandaag extra vroeg uit de veren om de Taj Mahal te gaan bezoeken bij zonsopgang. Als we buiten stappen blijkt het al klaar te zijn, maar het zonnetjes is nog niet echt van de partij, dus we zijn er op tijd bij. We zijn slechts 5 minuutjes verwijderd van de gate. Let wel, enkel de East en West gate gaan bij zonsopgang open, de andere twee pas om acht uur. We nemen de West gate, want daar kan je meteen een ticketje kopen, bij de East gate blijkt dat een km verder te liggen. 
Bij het binnengaan zijn we meteen met verkocht! Dit is het mooiste bouwwerk dat we ooit hebben gezien!!! De foto's en de beelden die je in de media en op kaartjes ziet , doen het gebouw zelfs geen eer aan. Prachtig!!!! Bij het opkomende zonnetje doet Carl zijn best om het allemaal zo goed mogelijk vast te leggen. Hier is hij voor gekomen en hij neemt er dan ook de tijd voor. Ik geniet vooral van het kijken..... het lijkt onwerkelijk om hier echt te zijn.... 
na een paar uurtjes keren we terug naar het hotel, want om tien uur moeten we uitgecheckt zijn; dat lukt allemaal mooi op schema, want om klokslag tien uur zijn we zelfs al op het station. We kopen een lokaal ticketje om naar Delhi te reizen en springen meteen op de trein. We moeten iets bijbetalen om in een hogere klasse te zitten, nog niet de grand chique, maar leuk tussen de locals, die allemaal een praatje willen slaan. Carl drinkt er zelfs zijn eerste kopje Chai en heeft meteen spijt dat hij dit niet vroeger heeft gedaan. 
Twee uur en half later komen we in Delhi aan en nemen we de tuktuk naar het hotel. We krijgen er een taxi voor in de prijs, maar dit willen ze ook doorrekenen bij het afrekenen... Carl zijn besluit staat echter vast, een deal is een deal! 
Het hotel valt reuze mee! Het beste bed waar we tot nu toe inlagen en een hele gezellige buurt, die doet denken aan Kao San Road. Maar het grote verschil is dat je hier echt tussen de Indiërs loopt. 
Om niet te veel tijd te verliezen trekken we er meteen op uit om de Lotustempel te gaan bezoeken. Een fraai zicht om te zien, maar een drukte van jewelste. Er worden hier nog drie gebedsdiensten per dag gehouden en daar komen de Indiërs massaal op af. Carl en ik doen dusdanig weer dienst als fotomodel.... de mensen willen enkele met ons op de foto omdat we buitenlanders zijn blijkbaar. Gek!
Na een korte siësta trekken we de buurt in.... zalig om hier rond de lopen. Honderden gezellige winkeltjes en leuke dakterrassen. We kuieren er rustig rond en genieten volop van de sfeer die hier hangt.
Onze laatste avond hier beseffen we nu.... en we hebben spijt! Maar over één ding zijn Carl en ik het eens.... India heeft ons nog een pak meer te bieden en wij gaan het zeker komen ontdekken!

Namasté,

Joke


Wij voor de Taj Mahal

Nu met de Taj Mahal ook in beeld ;-)

aankomst station Delhi

Taj mahal door de Gate

Hier in volle glorie bij het ochtendgloren

Jumpin' the Taj Mahal

Mister Monkey eats banana

trein naar Delhi

Joke op de trein naar Delhi

kinderen op de trein naar Delhi

Lotustempel met de lange rij wachtenden....

achterkant Lotustempel..... geen mensen!

Nog een henna-tattoo voor Joke

Marktje bij avondval

JC ontour-tips:

accomodatie:

Hari Piorko heeft heerlijke bedjes en ligt in een perfecte buurt om een gezellige tijd te beleven! Heel vriendelijk personeel. Bieden bagageopslag aan en boden zelfs een kamer aan om ons op te frissen vooraleer naar de luchthaven te vertrekken!

food & drinks:

probeer de dakterrasjes in de buurt gewoon eens uit. Ze hebben allemaal wel iets te bieden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl