donderdag 8 augustus 2013

India 2013 (Jodhpur)

Alweer een ochtend dat we vroeg uit de veren zijn, want om 6.45 uur pikt de taxi ons op om naar de bushalte te rijden.Vandaar pakken we de bus naar Jodhpur.
Eerst krijgen we nog wat bananen en fruitsap in het hotel en bokes met rauwe groentjes (die eet ik toch maar niet op). 
De bus is ruim en heeft airco, maar de buschauffeur dat is een autre quelque chose zenne! Die toetert de volle zes en half uur en lijkt echt wel een kamikazepiloot! Dei kerel steekt alles voorbij, rijdt hier de op straat lopende koetjes bijna omver en vindt dat allemaal maar kunenn zolang hij maar genoeg op de klaxon duwt! 
Al bij al een makkelijke manier om ergens te geraken en we komen tegen twee uur aan in Jodhpur. 
Even zoeken naar het briefje waar ik de naam van het hotel heb opgescheven (grummble, gummble) maar als ik dat gevonden heb, zet de TukTuk ons netjes af. 
Het onthaal is hier super.... we krijgen een zegening ( zo een rood bolleke dus!), een bloemenkrans en een vers glaasje mangosap.
We krijgen alweer en upgrade van onze kamer en zijn daar niet rouwig om. Een leuke kamer, netjes en verzorgd! Dit familiaalhotelletje heeft een zeer mooie tuin en een leuk terras. Alleen jammer dat je hier geen biertje kan drinken, dat mag alleen op de kamer. 
We verliezen niet te veel tijd met rondkijken, maar gaan er direct weer vandoor richting Fort. Een indrukwekkend fort bovenop de berg met alweer een muur rond om u tegen te zeggen. Dit is echt indrukwekkend. Voor 300 roepie kan je het museum bezoeken met een audioguide, maar daarnaast is het ook al geweldig om heir zo maar rond te lopen. van hieruit heb je een prachtig zicht op de blauwe stad. 
We hebben wel even moeten zoeken naar de balie waar ze de tickets verkochten. We zijn binnengekomen langs de 'oude gate' en de ticketjes kan je kopen langs de 'nieuwe gate'. een hele hoop bergop gezwoegd voor niks dus, want we moeten terug naar beneden om een ticket te kopen. Dan maar met de lift terug naar boven. Een goede tip voor wie hierheen komt is dus: ga binnen langs de nieuwe gate en buiten langs de oude. Je komt er dan door de prachtige blauwe stad, met alle kleine steegjes....
Als we het fort verlaten komen we een Indisch koppeltje tegen dat in Carl de geknipte fotograaf ziet om een reportage van hen te maken, ze achtervolgen ons overal en poseren erop los :-)
Ondertussen beginnen we alweer te denken aan de volgende dagen en beseffen we dat onze planning toch wat moeten concretiseren. Tijd dus om treinen en bussen te boeken. We vragen aan het hotel om dit te doen en zodra we weten dat het in orde is, kunnen we aan de slaapplaatsen beginnen.
Voorlopig boeken we hier nog een nachtje bij, vertrekken we daarna met de bus naar Udaipur om daar ook een nachtje te slapen en daarna springen we de nachttrein op naar Agra.... Dat is tenminste het plan.
Het hotel laat ons morgenvroeg iets weten, dus nu eerst tijd om een hapje te gaan eten.
We laten ons afzetten aan de Clocktower en komen tercht in een bruisende markt. Heerlijk! 
We proberen restaurant 'Nirvana' maar hier serveren ze geen bier.... het dakterras ligt er ook maar triest bij, dus we beslissen om enkel iets te dringen en een hapje te nemen. Een half uur later worden we bediend, maar ons geduld wordt beloond met een heerlijke springrol! 
We proberen dan het dakterras 'Indigue' en dat is supergezellig, en hier kunenn we een 'kingfisher' drinken, maar hier in de open lucht een sigaretje opsteken mag dan weer niet.... rare kerels die Indiërs!
We eten hier wel voortreffelijk! de butter chicken is hemels!!!!! Zeker een aanrader. Carl nam iets anders, maar vond de butter chicken ook lekker (jaja!!!!)
Rustig napraten kan je wel niet, want daar staan ze al met de rekening, dus nemen we de TukTuk naar het hotel, kopen onderweg nog een heerlijk egbakje en genieten ervan op het terras voor onze kamer.
Morgen een dagje relax! We willen alles zien dat Jodhpur te bieden heeft!

Namasté

Joke

busterminal in Jaipur

ons bolleke op ons voorhoofd.... wat een ontvangst!

onze kamer

Fort in Jodhpur

Nog een hele weg naar boven!

Fort

de blauwe stad in de verte

Ongelooflijke details in de afwerking

oude man met waterpijp

aan het luisteren naar de audioguide

binnenplein

Joke op het Fort

Carl op het Fort

stukje van de omwalling

een veel voorkomende vriend

koppeltje dat steeds op de foto wou

laveren tussen de koeien

Jodhpur by night - kruiden op de markt

prularia die ze hier verkopen

en natuurlijk streetfood

de clocktower by night

JC ontour-tips:

accomodatie:

Kothi Heritage, zeer verzorgd guesthouse met ontzettend hartelijke bediening. Ze proberen je hier echt zo goed mogelijk te helpen. Je kan hier overal buiten zitten, echt leuk! Hele mooie kamers!

food & drinks:

Nirvana serveert lekkere spring rolls, maar je moet er echt wel geduld voor hebben. Echt gezellig is het dakterras tijdens het regenseizoen niet ingericht.
Het dakterras van hotel Haveli dient als heerlijk restaurant.... de butter Chicken is hier heerlijk!!!! Rustig natafelen kan wel niet..... 


3 opmerkingen:

  1. Super dat rode bolletje staat je wel! Heb eindelijk gevonden hoe ik van hier uit op jullie blog kan reageren... We volgen het hoor elke dag bij het ontbijt!
    Wij doen het de laatste dagen heel relax zalig hier het eiland leven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmmm love butter chicken ! mooie fotos en kan je het indisch koppeltje kwalijk nemen voortdurend op de foto te willen, ze zagen direct Carl's talent fotograaf ! Els

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl