zaterdag 10 augustus 2013

India 2013 (Udaipur)

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan (weeral), om 5u want we moesten om 6u30 de bus halen op de bus terminal, en die was toch een goed half uur rijden van waar we verbleven.
Gelukkig waren we op tijd bij de busterminal want bussen wachten nu eenmaal niet…
De tocht met de bus was zoals altijd hels….door het ontbreken van autostrades, nemen de bussen hier de gewone straten door de dorpen aan een hels tempo!   Het is mij echt een raadsel hoe er hier zo weinig ongevallen gebeuren…  Zeven uur aan een stuk claxonneren en op het verkeerde vak tussen tuk tuks, bromfietsen, fietsen, koeien en vooral kuddes waterbuffels die over de hele straat verspreid lopen.  Ik moet wel zeggen dat zo een kudde waterbuffels gehoed wordt door een enkele vrouw met een stok….nogal een verschil met bij ons waar boeren hun koeien half kreupel moeten slaan om één enkele koe in een vrachtwagen te krijgen!
Nu ja, na een rit van om en bij de zeven uur door de bergen en mooie landschappen (enkele kolonies apen gezien langs de weg) zijn we dan aangekomen in een vochtig Udaipur.  De voorbije dagen hebben ze hier ook (we zijn terug zuidwaarts getrokken) de nodige portie water te verwerken  gehad….vele straten onder water en mensen zitten in hun huizen tot aan hun knieën in het water.
Gelukkig ligt het stukje Udaipur dat wij willen zien meer bergop zodat we er geen last van hebben.

We hadden via internet een guesthouse geboekt om niet te veel tijd te verliezen, en daar laten we ons door een tuk tuk afzetten….maar wat een verassing!   Het blijkt om een echt sleezy gebouw te gaan dat echt waar stinkt naar de duivenstront van uren ver.  Niet te doen, ik wil best basic slapen, maar niet aan deze omstandigheden en zeker niet aan deze prijs!   Wij terug naar beneden om te zeggen dat we hier niet wilden blijven!  Daarop boden ze ons hun beste kamer aan, aan de helft van de prijs…maar ook dat was echt zijn geld niet waard.  De lakens waren niet wit, maar grijs!  Stinken en ik meen ook de kussens te zien bewegen, maar dat kan inbeelding zijn geweest J
Onze rugzak terug gepakt en te voet door het stad gaan trekken dan maar!  Er waren guesthouses genoeg die ons binnen riepen maar de properheid was echt beneden alle peil.   Uiteindelijk zijn we dan ergens terechtgekomen in een gebouw die echt wel netjes was….ook basic maar netjes.  Daar kunnen we dan nog mee leven!   We hebben ook een “traditional” room in onze kamer J  Een ruimte met matras en kussens op de grond waar je kan “relaxen” J

Ff douche genomen en wat uitgerust na de lange rit en daarna het stad ingetrokken.  Het was ondertussen al late namiddag geworden en het moet gezegd, rooftop terrassen en bars a volonté hier!  Overal bier te krijgen en je kan roken en doen wat je wil!  Overal! Joepie!

Tegen de avond zijn we dan naar een museum getrokken dat dansen en poppenspel aanbood, heel mooi echt waar!  We hebben er echt van genoten!
Daarna naar een rooftop terras gegaan en eindelijk heb ik eens super lekker gegeten!  De massala aardappelen met naan waren echt voortreffelijk!  Joke heeft nog steeds wat last van de darmen en kiest voor een veilige oplossing, een pizza J  Maar ook deze was heerlijk!   En het kost allemaal een habbekrats, niets vergeleken met de iets duurdere restaurants waar we al gegeten hadden.

Nu gaan we straks naar de kamer, lekker uitslapen.  Morgen staat het city palace op het menu en misschien een boottochtje als het weer het toelaat.  Maar vooral relaxen en genieten van de vele restaurantjes en lekker eten die hier te vinden zijn!  
Namasté, Carl


busterminal Jodhpur

onderweg naar Udaipur

Toch vermoeiend zo een rit!

Onze kamer voor één nacht

udaipur vaop een rooftopterras

overview van the lake

Joke toont opnames die ze maakte van de kinderen

spalende kinderen in de rivier

ook wassen gebeurt hier in de rivier

traditionele dansen

traditionele dansen

traditionele dansen

traditionele dansen op glasscherven!

relaxen!
JC ontour-tips:

accomodatie:

Nayee Haveli dat we reserveerden viel echt tegen! Zeer onverzorgde stinkende kamers.... hier zijn we dan ook niet gebleven.
Bhanwar Vilas guesthouse bood een mooi alternatief. Goedkoop, basic maar zeer netjes. We mochten onze bagage er de dag erna laten staan en mochten ons zelfs opfrissen in hun eigen badkamer! Beetje lawaierig in de ochtend.

Food en drinks: 

Cool café/restaurant is zeker aan te raden!!! Leuke sfeer, vriendelijke bediening en heerlijk eten! Wordt vers bereid, dus je moet er een beetje op wachten. Alloo Massala is een aanrader, maar ook de past, pizza's frietjes, alles heel lekker!!!!

3 opmerkingen:

  1. Supermooi! Toch ma oppassen met die darmen eh kind xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We volgen elke dag jullie reisverhaal, na de eerste misschien wat mindere dagen zien we nu dat ook India heel wat moois te bieden heeft! Geniet er maar van... Wij hebben hier net de planning voor de volgende dagen gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. inderdaad heel leuk dat jullie een blog hebben, we genieten mee van de verhalen en de mooie foto's ! Els

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl