woensdag 14 augustus 2013

India 2013 (Delhi)

Deze nacht hebben we heerlijk geslapen…. Hotel Hari Piorko ligt niet alleen in de ideale buurt in Delhi, maar heeft ook heerlijke bedden!!!! We zijn naar onze normen lang blijven liggen en gaan om een uur of half negen het restaurant opzoeken om een ontbijtje te nemen. Voor het uitchecken willen we  eerst de India Gate nog bezoeken, zodat we daarna rustig kunnen inpakken en douchen.
Tuktuk naar de gate dus…. (tip voor wie langer in Delhi blijft: metro zou hier ideaal vervoermiddel zijn!) Jammer genoeg hebben we de gate enkel van op afstand kunnen bewonderen, omdat alles hier is afgezet. Morgen is het Independance Day in India en de veiligheidsmaatregelen in de hoofdstad zijn fors opgevoerd. Beetje een teleurstelling dus, maar we laten het niet aan ons hartje komen. De tuktuk-driver vraagt of we nog andere dingen willen bezoeken, maar om twaalf uur moeten we uitchecken en daarna willen we eigenlijk gewoon nog wat winkelen, dus we bedanken ervoor. Dat namiddagje winkelen is lichtjes uit de hand gelopen en eindigt in een “shop till you drop”toestand! J
Maar we genieten volop van onze laatste uurtjes en alles gaat aan een traag tempo. Winkeltje in, winkeltje uit, cafétje in, cafétje uit…. Zalig gewoon!
Helemaal bezweet en onder het stof keren we terug naar het hotel om onze bagage op te halen en we mogen zelfs nog een half uurtje een kamer gebruiken om ons te douchen en om te kleden! Daar zijn we heel blij mee, zo kunnen we op zijn minst fris het vliegtuig op.
De taxi komt netjes op tijd en met spijt in het hart trekken we richting luchthaven….. de mooie herinneringen en verrijkende ervaringen nemen we wel met ons mee!

Namasté

Joke

zwerfhondenpuppies

India Gate
JC ontour-tips:

food & drinks: 

My bar heeft goedkoop bier, heerlijke appetizers. Hangt een bizar maar gezellig sfeertje. Lekker koel op een warme namiddag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl