vrijdag 2 augustus 2013

India 2013 (Mumbai)


Dag 2, mijn beurt om het blogje aan te vullen.... :-)
Vanmorgen zijn we wakker geworden van de druppels op het venster :-(  (en het onophoudelijke getoeter van autos natuurlijk). Het hotel is voortreffelijk naar onze normen!  En het ontbijtbuffet (jawel) was echt wel heel uitgebreid....  Genieten dus maar zeker?  :-)
Gelukkig zijn het hier vooral tropical storms,een 5-tal minuten water gieten (en dan bedoel ik douche open) en daarna terug droog....dit alles bij een temperatuur van een 30 tal graden....vochtigheid troef dus...
Op naar de haven waar de boten vertrekken naar Elephant Island, het doel van dit bezoek aan Mumbai....maar driewerf helaas, de zee is te wild en men wil het risico niet nemen om toeristen naar ginder te brengen (eerlijk gezegd....de bootjes die wel op het water waren, die gingen een gang!).....  Whats new?!  Backup plan vinden dus, en dat is niet moeilijk....aangezien er hier geen toeristen zijn is er binnen de 3 seconden een Indiër die ons een "tour" aanbiedt....  Volledige rip-off natuurlijk, maar het ging over een 12 euro per persoon en we hadden niet echt een idee wat we anders gingen doen dus zijn we er maar op ingegaan...   Die kerel heeft ons afgezet bij een taxi chauffeur en die heeft ons 3 uur en een half rondgereden naar alle interessante plaatsen in Mumbai.  Ik moet nu wel eerlijk zeggen dat die chauffeur heel goed Engels sprak, veel uitleg gaf over zijn stad en stopte waar nodig.  Dus het was een goed bestede 12 euro (alhoewel we het zeker goedkoper hadden kunnen vinden als we er wat energie in hadden gestoken, maar hey, het is vakantie!).
Wat hebben we gezien?  De wasplaats waar men alle was van Mumbai doet en ze dan netjes terug gaat verdelen aan de huizen....ongelooflijk hoe ze dat voor mekaar krijgen!  The hanging gardens, het Ghandi museum, de jain tempel (religie waarbij men geen vlees eet, of dingen die onder de grond groeien, en zelf geen dieren doden....borsteltjes onder de voeten om geen miertjes dood te trappen), Victoria train station, Mumbai beach, the kings neckless (promenade aan het water die 's avonds verlicht is in de vorm van een halsketting, en alle belangrijke gebouwen in Mumbai).
Eens dat gedaan was, waren we al een flink stuk in de namiddag en zijn we iets gaan eten in het befaamde Leopold cafe....dit cafe was getroffen in de aanslagen van 2008 en hier stierven een 20tal mensen.  Ze hebben alle kogelgaten laten zitten in het restaurant.  Voor de rest is dit een overprijsd luidruchtig café dat populair is bij zowel toeristen als Indiers.  De rest van de namiddag hebben we in de stad rondgekuierd langs de winkels en de vele marktjes....   In de avond zijn we dan gaan eten in een ander beroemd café, Mondegar café....lekker eten, goedkoop en waanzinnig populair!

Wat hebben we vandaag opgestoken?

- "Spicy" betekend hier kruidig, "hot" betekend hier pikant.   Als je iets besteld niet te spicy, dan wil dat niet zeggen dat je mond niet compleet in vuur en vlam gaat staan en dat je letterlijk liters bier nodig hebt om ook maar iets van je smaakpapillen te kunnen redden!

- Cola is hier niet te drinken omdat het hier vreemd genoeg zo warm is dat je halfweg je blikje (hoe snel je ook drinkt) warme cola drinkt....  bier of water dus!

-Personeel is hier heel goedkoop, een middelmatig restaurant heeft wel 15 bedienden!  Dit resulteert in het feit dat als je een slok neemt van je glas, iemand onmiddellijk komt bijvullen!  Als je pitcher bier leeg is (en je glas bomvol dus, want die komt telkens bijschenken) vraag men direct "another pitcher for you sir?".  Als je dan zeg dat je nog even gaat wachten komt men letterlijk bij IEDERE slok vragen "another pitcher for you sir?"!! Tot je toegeeft!   Maar dan begint alles weer van voorafaan....zucht

- Vuilnisbakken zijn hier non-existing...iedereen gooit alles op straat of gewoon in de zee!!  Resultaat, al dat vuil spoelt aan en men leeft hier letterlijk op vuilnisbelten!!

Tot slot een prijsvergelijking met ons land (altijd handig)....een avondmaal in Mondegar (2 voorgerechten, 2 hoofgerechten en 12 pinten!!) kost 27 euro....

Hier komen de fotootjes

Namasté, Carl

wassen in Mumbai

Wasplaats van Mumbai


Ondergetekend op het strand van Mumbai (niet zwemmen wegens te vervuild)


Wij op een viewpoint over de stad


Ik heb iets besteld maar het ziet er heeeel bizar en "groen" uit.....achteraf bleek het mee te vallen....

Kuieren langs de straten van Mumbai

Een tropical storm....5 minuutjes douche!!! Schuilen geblazen!

Af en toe een drankje....sweet lemon juice & banana lassie (soor milkshake op basis van yoghurt)

Dingetjes kopen op de markt.....

Strand van Mumbai

Strand van Mumbai

Bezoek aan de Jain tempel

Bezoek aan de Jain tempel

Viewpoint....strand van Mumbai

Victoria station

Gateway to India

Men leeft hier letterlijk op vuilnisbelten....

Enjoying een late-night drink :-)



JContour-tips:

accomodation:

Fariyas hotel, lekker ontbijtbuffet en héél vriendelijk personeel!

Foods & drinks:

Moldegar café heeft zeer lekkere Chicken massala en lekkere hapjes!

1 opmerking:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl