maandag 5 augustus 2013

India 2013 (Cochin)


Opgestaan met een stralende zon!!! Ontbijt is hier inbegrepen, dus hebben we op het terras eerst ons ontbijt genomen alvorens op verkenning te vertrekken.
We kregen een plannetje van het dorp hier en besluiten de bezienswaardigheden op te zoeken. We zien enkele tempels, een plaatselijke boiscoop, een Nederlands fort en kuieren daarna rond in gezellige steegjes met veel winkeltjes. Het zonnetje wakkert onze kooplust aan en voor we het weten lopen we al rond met een zakje vol souvenirs. We moeten wel een keer schuilen voor een plaatselijke bui, maar die is snel voorbij. We hopen dat we dit weer kunnen meenemen op onze boottocht, maar helaas....
We vertrekken nog bij mooi weer, maar na een rit van een uur met de taxi, komen we in hevige regen aan bij onze boot. Niet erg denken we, de boten hier hebben een dakje. We nemen onze paraplu om tot aan de boot te stappen en daar ligt hij dan...... een soort kanootje zonder dak..... euh?????
Regenjassen uit de zak, gelukkig hebben we die mee en de boot op. Na een uur varen, en het enige dat we eigenlijk zien is de kingfisher vogel, zijn we kletsnat!
Wanneer we uitgehongerd terug aan de guesthouse komen, zit zelf een restaurant opzoeken er niet in! Alles is hier overstroomd.... met de volle moed en uitgehongerd trotseren we toch de regen en genieten we van een leuke laatste avond met rum en cola en een lekkere waterpijp.
Het geld voor de boottocht hoeven we niet te betalen, dat valt ook goed mee!
Zo zijn we klaar om morgen verder te trekken.

Namasté

Joke


ons ontbijtje voor vandaag

De plaatselijke bioscoop.... in 3D!

drie op een rij?


backwaters


rustpauze op een terrasje

uitzicht vanop ons balkon

die ligt hier lekker droog

Dutch Fort museum

terrassen en mensjes kijken

of is het koetjes kijken?

kerala spices

straatbeeld in Cochin

Cood cop, bad cop!

Streetview Cochin

nog een streetview

water, water... overal water....

de kapitein van dienst
lokale wasserij....


JC ontour-tips:

accomodatie:

Sajhome, vriendelijk, maar niet echt stipt voor hun ontbijtje. Voor de rest serveren ze hier niets van eten of drinken..... bij regenweer zeer vervelend. Bier mag je hier zelfs niet mee binnen brengen.

Foods & drinks:

het ontbijt in Sajhome is niet zo geweldig als ze beweren op tripadvisor....
Crafters café serveert lekkere cake en appetizers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl