zaterdag 9 augustus 2014

Australië 2014 ( Great Keppel Island - Rockhampton)

Alweer vroeg uit de veren deze ochtend. Aangezien we gisteren noodgedwongen gestopt zijn omdat het donker werd, willen we vandaag vroeg aanzetten. Great Keppel Island moet ons alternatief worden voor The Whitsundays, maar de Ferre vertrekt vanuit Yeppoon, toch nog meer dan 100 km van hier. De Ferry zou 's morgens vetrekken en in de namiddag terugvaren, dus we hopen er op tijd te zijn. Een exact uur hebben we niet, dus we gaan op goed geluk en anders rijden we vandaag alsnog door naar Hervey Bay.
We volgen de scenic route naar daar en vinden de marina waar we ferre kunnen nemen. De auto laten we even op de parking achter om wat info te vragen over de vertrekuren. Blijkt dat de ferry binnen twee minuten uitvaart..... sh*t, alles ligt nog in de auto. ik koop snel de ticketjes terwijl Carl zijn fototas gaat halen en hup de boot op. Nu beseffen we dat we anders niks bij hebben, geen handdoeken, zwemgerief.... niks. Maar we hebben geld bij en we kunnen foto's maken. Da's het belangrijkste toch.
De tocht is uitzonderlijk woelig en motiliummekes liggen ook nog in de auto ;-), maar het lukt nog net.
We komen aan op Great Keppel en we zijn verbaasd over hoe rustig het hier is. Het starnd lijkt wel voor ons alleen gereserveerd te zijn. Even wat wandelen en we komen een winkeltje tegen waar ze zwemkledij verkopen aan halve prijs, meenemen dus. Handdoeken hebben ze niet meer, maar de verkoopster is zo vriendelijk om er ons twee te lenen voor de dag, straks gewoon even terug brengen. Cool! We zijn helemaal klaar om een duik te nemen.
De temperatuur van het water valt wat tegen, maar eens je erin zit valt het nogal mee. Het water is helderblauw en zover als we kunnen zwemmen, wordt het nooit echt diep. Gewoon zalig!
We eten een hapje in de bistro en gaan daarna lekker even zonnebaden. Zonnekloppers zijn we niet echt, maar een uurtje op ons lui gat liggen lukt nog net, dan kriebelt het alweer en gaan we wat verder op verkenning.
De handdoeken nog even terugbrengen en rustig terugwandelen naar de boot... we hebben genoten van ons bezoekje hier! Dit is weer zoiets dat ons nog lang zal bijblijven....
De terugvaart verloopt heel wat rustiger en we kunnen dan ook boven op het dek zitten. Prachtig! Wat een uitzichten heb je hier. We varen tussen de Keppel Islands en we kijken onze ogen uit.
Vandaag nog veel verder rijden zit er niet meer in, dus we gaan op zoek naar een winkel en een camping. Dat brengt ons bij Rockhampton..... een stad waar je geen hoogte van krijgt.... ziet er hier niet echt gezellig uit, maar na veel zoeken vinden we wel een bottelshop, zodat we vanavond nog rustig iets kunnen drinken.
We vinden een camping en maken ons klaar voor het diner, kebabsticks als appetizers, vergezeld van een lekkere mangowijn en ravioli met kaasbroodjes. Heerlijk!
Morgen een lange tocht voor de boeg naar Hervey Bay en de dag erna hopelijk gaan walvisspotten! Joehoe!!!!!
G'day Mates!!
Joke

Weer heel alleen op een prachtig strand

selfie

parelwitte stranden voor ons alleen

zeester op het strand

ferrytocht terug

genieten van het avondmaal met mangowijn!

Great Keppel Island

Genieten!

Strandwandeling
een oude kaketoe 

4 opmerkingen:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl