woensdag 6 augustus 2014

Australië 2014 (Magnetic Island)

Vandaag rond een uur of 7 opgestaan.  We worden sowieso wakker eens de zon opkomt, daar de auto 2 sunroofs heeft die constant openstaan.
Douche genomen en aangeschoven aan de ontbijttafel die Jo reeds had klaargezet :-).
Toen we goed en wel bezig waren, kwam ineens iets voorbijgezoefd langs de tafel!   Eerst dacht ik een grote vogel, maar toen ik achterom keek, bleek het een kangeroe te zijn!  Hoe cool is dat?  En het bleek een hele grote te zijn ook!  Hoe snel zijn die beesten?  Ik kan goed geloven dat die hier constant worden doodgereden.  Iets dat zo snel is, daar kun je onmogelijk voor uitwijken.   De snelheid van een haas bij ons x5, wauw.  Eerste ervaring van de dag, top!
We zijn vertrokken naar de ferry voor Magnetic Island.  De wagen een dag parkeren koste 7 dollar, dus dat viel al bij al nog mee.  Het was een mooie tocht met de ferry op het azuurblauwe water richting het eiland die je eigenlijk al kon zien vanop het vasteland.   De tocht duurt een half uurtje.   We hadden ineens tickets gekocht voor de bus ook, want op het eiland meer je aan op een plaats die niet echt het mooiste van het eiland is.   Dus de bus op richting Horseshoe Bay.   Ons doel was de koala santuary, een plek waar ze koalas opvangen en met de hand grootbrengen.  Om de boel te bekostigen kun je tegen betaling ook een koala vasthouden.   Dat wouden we al heel lang eens doen, dus daarheen.
We waren een uurtje te vroeg, dus we zijn nog even gaan wandelen langs het strand van de bay.  Heel mooi en idylisch allemaal, iets kleins gegeten en daarna terug naar de santuary.
De tour bestond erin dat ze ons een hele resem dieren lieten zien die ze ginder opgevangen of gekweekt hadden en dat we die onder toezicht even mochten vasthouden.   Kakketoes, reptielen, baby krokedillen en dus ook Koala's.   Op het moment zelf waren we toch even aan het twijfelen of het allemaal wel zo goed is voor die dieren....  Ok, het kan maar gedurende een half uurtje per dag, maar toch..... Het leek mij een heel stressvolle bedoening voor die dieren...   Ik ben wel blij dat ik eens een koala heb gevoeld, maar zou het toch niet meer opnieuw doen omwille van mijn twijfels of die dieren daar wel zo gelukkig zijn...  Het eco-gedeelte waar het sanctuary zo mee pocht....ik stel me er toch vragen bij.
Daarna zijn we een wandeltocht gaan maken door een gedeelte van het eiland waar nog Koala's in het wild voorkomen....hopelijk gingen we er ook daadwerkelijk enkele zien.
Na een half uurtje wandelen onder de koperen ploert, die ongenadig op onze bolletjes scheen, was het prijs!   Een slapende koala in een boom langs de weg!  Prachtig!  Het voordeel van Koala's is dat je ze makkelijk kan fotograferen, aangezien ze de hele tijd stilzitten, wat je ook doet :-)
Een paar honderd meter verder, een moeder met jong, dat vrolijk rond klauterde in de boom, prachtig!!!!   Daar waren we voor gekomen!
De wandeling was de moeite geweest, achteraf nog een verse fruitsap gedronken tijdens het wachten op de  bus die ons terug naar de aanlegsteiger voor de ferry bracht.
Eens terug op het vasteland zijn we even met de wagen door Townsville gereden om te zien of er iets te beleven viel.  De gids beschreef dit stadje immers als bruisend en levendig.   Dat viel echter dik tegen, geen levende ziel te bekennen en eerder saai.    Dus besloten we ineens nog een stuk verder te rijden terwijl het nog licht was.   Langs de weg zijn we tegen half zes dan gestopt op een camping, waar het ook gene vette was maar goed, het was maar om te slapen....   Morgen terug vroeg dag, want we willen naar Airlie Beach!!!
G'day mates!
Carl
hagedisjes

nog eentje

baby-krokodil

Daar, een koala!

Horseshoebay

horseshoe Bay

Waterschildpad

Kussen met een Black kaketoe

Harry de wombat

Knuffelen met een koala

Zou ik eens aan de oortjes voelen?

Koala in het wild gespot

Ook deze mama en haar baby in het wild

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl