dinsdag 5 augustus 2014

Australië 2014 (Townsville)

Het eerste ochtendlicht wekt ons en we besluiten dan ook maar vroeg op te staan. Vandaag willen we wat kilometertjes doen, maar toch met een detour langs de mooiere wegen in plaats van de gewone highway. we hebben al gemerkt dat de reistijd hier iets trager ligt dan bij ons in België.
We trekken eerst naar Yunguburra waar we de Fig Curtain willen bekijken. Een indrukwekkend stukje kunst van de natuur. Heel mooi en we genieten volop, tot we onderweg in het dorpje plots op de foto komen.... jep, geflitst door de Ozzies.... in het contract van de auto staat 75 dollar boete, dus we hopen dat het daar bij blijft. En Carl maar opletten op de snelheid elke keer, je kan hier trouwens heelmoeilijk te snelrijden, maar het is ons toch gelukt! Alvast een boete om in te kaderen!
Volgende halte is Platypus park, waar we de platypus in het wild kunnen gaan spotten. Weer een vinkje dat we kunnen plaatsen op ons lijste van te spotten dieren. We zien er veel, maar veel kun je er niet van maken als ze zo in het water liggen. Ze blijven ook maar enkele seconden boven, alvorens ze weer wegduiken.
De weg lijdt ons verder via de Milaa Milaa waar je een loop kan volgen langsheen enkele watervallen en we nemen dus ook de tijd om ze te gaan bekijken. Maar bij drie hebben we het wel gehad voor vandaag.
We rijden een heel eind verder langs de highway en besluiten dan om toch maar een stukje scenic route mee te nemen. Blij dat we dat gedaan hebben, want hier kan je de cassowarie spotten. Op een speciaal daarvoor voorziene wandeling zien we ze nizt, maar even verder loopt er wel eentje langs de kant van de weg. Wonderbaarlijk mooi dier dat lijkt op een emoe of struisvogel, maar met veel mooiere kleuren. Alweer.... check!
In Cardwell stoppen we even langs het strand om te genieten van een zelfgezette koffie en we genieten er van het mooie uitzicht.
Ik vraag mezelf af hoever we nog gaan geraken, maar Carl is in form en we raken helemaal tot in Townville. Dat had ik nooit verwacht, maar daardoor hebben we nu wel wat ruimte om morgen rustig Magnetic Island te gaan bezoeken. Daar zouden we koala's moeten kunnen spotten.....
Nog een maaltijdje op de bbq, een flesje mangowijn en we blikken terug op een mooie dag!
G'day Mates!
Joke
Selfie bij de waterval

Cassowarie gespot

Yungaburra

Fig Curtain

Bushturkey

Platypus gespot

Nog een watervalletje....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl