zondag 3 augustus 2014

Australië 2014 (back to Cairns)

Deze ochtend vroeg uit de veren. Het weer zit niet echt mee, maar we stappen de boot op om krokodillen in het wild te gaan spotten. Een hele leuke gids die veel vertelt en alle dieren spot alsof het niets is. Veel vogels, krokodillen en zelfs slangen krijgen we te zien.
Daarna vertrekken we meteen terug richting Mossman waar we de boodschappen doen voor de volgende dagen. Karretje volgeladen en volle frigo, dus we kunnen verder.
Onderweg stoppen we regelmatig, zo ook aan een mango winery. Hier lopen we binnen en we mogen proeven van alle wijnen die ze daar maken van mango!!!! Mmmmmm..... zo nemen we dus enkele flesjes mee.
Volgende halte zijn de wetlands, een mooi domein vol mooie vogels, maar om een tochtje te doen, zijn we net te laat. Niet getreurd, in het naar buitengaan worden we gertakteerd op een ontmoeting met enkele wilde emoes..... zo raakt ons lijstje van dieren die we hier zeker in het wild wilden spotten beetje bij beetje aangevinkt!
We rijden terug verder naar Cairns en besluiten om hier nog eens te overnachten zodat we morgen kunnen gaan snorkelen. We boeken de dagtocht al in een toeristisch infopunt en het wordt nog even zoeken naar een goede camping. Net buiten Cairns, in Woree, maken we ons bed op voor deze nacht en kijken al voluit uit naar morgen!
Cheers mates!
Joke

krokodil gespot

nog eentje

mission beach

mango trees

wetlands

emoe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl