zondag 10 augustus 2014

Australië 2014 (Hervey Bay)

Vandaag wordt het een dagje rijden, zien waar we uitkomen en voor de rest staat er niet te veel op deplanning. Doel is Hervey Bay, daar willen we morgen gaan walvissen spotten.
De rit verloopt vlotter dan verwacht, vooral omdat we gisteren al doorgereden zijn tot in Rockhampton.
We stoppen in Gin Gin om een hapje te eten en daarna nog even in Childers om wat boodschappen te gaan doen.
Voor één uur zien  we dat we niet meer zo ver van Hervey Bay verwijderd zijn en we weten dat er om half twee nog cruises vertrekken om te whalewatchen. Even tempo zetten dus, als we dit vandaag nog kunnen doen, winnen we weer een dag!
Het seafoodfestival in Hervey gooit roet in het eten, want we moeten onze wagen ver van de haven laten staan en te voet verder..... tien minuten te laat voor de boten.... we kunnen pas morgen mee.
Achteraf bekeken vinden we dit toch niet zo erg, want die halve dag cruises gebeuren door hele grote boten en kosten even veel als de hele dag cruisen op een kleinere boot.
Er zijn ergere plaatsen om een namiddagje door te brengen dan het Seafoodfestival in Hervey Bay. Het gaat er hier gemoedelijk aan toe, veel kraampjes, lekker eten en drinken en een heel leuk optreden.
Tegen vier uur besluiten we terug naar de kaai te gaan, want dan komt de boot aan die we morgen willen nemen. Jan en Anouk, die we leren kennen hebben op onze outbacktrip,  zijn er vandaag mee meegevaren en we willen hen opwachten om te vragen hoe het geweest is. Het weerzien was heel hartelijk en ze waren zeer tevreden over hun dag! Wij dus ook geboekt!
We hebben dezelfde camping opgezocht als onze vrienden en er een supergezeliige avond van gemaakt. Leuk bijgepraat, samen gekookt en een lekker pintje gedronken. Morgen trekken ze verder en we nemen afscheid rond een uur of tien. Wij moeten immers vroeg uit de veren en tien uur voelt hier nog steeds aan als een kot in de nacht.
Een rustige maar heel gezellige dag vandaag! Thx Jan  en Anouk voor het leuke gezelschap!
G'night mates!
Joke

Deze rijden we ook liever niet omver

Hervey Bay seafoodfestival

Wachten op een patatje

mmmmmmmmm.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl