vrijdag 1 augustus 2014

Australië 2014 (Alice Springs)

Vandaag kunnen we nog eens lekker uitslapen, ook al lukt dat niet echt omdat we toch weer in een heel ander ritme zitten. Om negen uur pakken we alles terug in en zetten onze koffers af aan de receptie.
In het lokale winkeltje halen we een ontbijtje en gaan bij het zwembad zitten om het op te eten. Om twaalf uur komt er een shuttle om ons af te zetten in het stadje, maar tot dan luieren we er op los. Ook al is het kouder dan we hadden verwacht, genieten we even van onze lazy-time.
Als we tegen kwart over twaalf aankomen in het centrum van Alice Springs, doen we niet veel meer dan wat kuieren, winkelen, iets eten....
We zijn hier wel op hoedenjacht geweest. Ik wou er persé eentje om mee te nemen naar huis en hier is keus te over. Het juiste ewxemplaar werd gekocht en voel me een echte Aussie nu!
Als de shuttle ons terugbrengt naar Heavitree Gap, bellen we een taxi om ons naar de luchthaven te vertrekken en we beseffen dat we weer een deel van onze reis afsluiten.
Nu komt het gedeelte eraan waar we zelf gaan rijden, maar ook zelf ons tempo zullen kunnen bepalen.... we kijken er naar uit.
Het hotel, zeg maar appartement, ligt op een vijf minueten van de luchthaven en niet zover van waar we morgen de auto moeten ophalen. Ideaal dus!
De vriendelijke receptioniste wijst ons de weg naar een plek waar we kunnen eten en drinken en we zijn blij dat we hier de kleine versies van de maaltijdne nemen. Het is hier echt HUGE! De borden lijken meer bestemd voor een hele familie dan voor één persoon. de Ijsjes lijken meer op Uluru dan een dessertje. Als je dus grote honger hebt is Cock and Bull the place to be!
We beslissen hier om onze laatste zes dagen van de blog in te halen, bij aangename temperaturen en een pntje bier! Straks bedje in om morgen weer aan een nieuw avontuur te beginnen!

Cheers mates!
Joke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl