maandag 28 juli 2014

Australië 2014 (Olgas - Outback dag 2)

Deze ochtend wel heel vroeg uit de veren! Om half zes roept Kiwi Kate ons allemaal op en we hebben een uurtje om te ontbijten, alles op te kramen en ons een beetje presentabel te maken. Dat laatste lukt dus net niet....
Maar we ontbijten lekker en de spullen gaan weer de 'truck' op. We rijden naar een plaats waar we deze keer de rots kunnen bekijken bij zonsopgang, iets verder dan gisteren en zonder champagne, dus het waauwgeveol moet een beetje inboeten, maar desalnietemin nog steeds prachtig!
We trekken verder richting Olgas, om daar een wandeling te maken. We krijgen de keuze tussen een lange of korte wandeling, maar de lange biedt de kans op het zien van kangeroes, dus daar twijfelen we niet over.
Zeven en een halve kilometer op een toch wel ruw parcours dat je dwingt om steeds naar je voeten te kijken, dus nemen we toch af en toe eens de tijd om stil te staan bij het uitzicht.... en ja hoor!!!! De kangeroes laten zich zien, wel maar twee weliswaar, maar we zien ze wel!
Na de vermoeiende wandeling rijden we door naar een kamelenboerderij waar we een lekkere barbeque krijgen, neen.... geen kamelenvlees.
We kunnen de kamelen nog eens knuffelen en zien ook prachtige roze kaketoes alvorens we naar ons volgende kamp rijden. Deze keer echt basic.... we moeten onderweg hout sprokkelen niet enkel voor het kampvuur om op te koken, maar ook voor de douche deze keer. Dat belooft!
Daar aangekomen staat het hele terrein vol met halfwilde paarden... dat belooft! Ik durf nu zelfs niet meer alleen naar het toilet of de douche en van buitenslapen is al helemaal geen sprake.
Deze keer krijgen we ook instructies van hoe we de wc en de douche moten gebruiken. Die zijn deze keer echt in open lucht, geen deur..... dus zingen of zwaaien met je lamp om duidelijk te maken dat je er bent! Maar het is echt wel tof om dit te doen!
Kate haalt weer haar beste kooktalenten boven en maakt kip met rijst en damper (een soort brood) allemaal op het kampvuur! De afwas doen we hier allemaal samen en we keuvelen nog wat na over de dag bij het kampvuur. Deze keer kunnen we dat doen met een pintje bier, een sixpack kost hier wel 45 dollar!!
Slapen onder de sterrenhemel is er bij de aanwezigheid van paardjes niet bij, dus we kruipen moe maar voldaan weer onze tent in.

See ya mates!!!
Joke

Ayers Rock bij zonsopgang

Zonsopgang

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Kangeroe!

Kangeroe

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Bidsprinkhaan

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Roze kaketoe

Sfeerbeeld wandeling

De weg....

Down Under

Wilde paarden

Douche

Kampplaats nacht 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl