vrijdag 11 juli 2014

Australië 2014 - nog tien dagen!

Nog exact tien dagen voor we vertrekken....
De reiskriebel begint nu duidelijk terug toe te slagen. Al het reisgerei wordt terug van onder het stof gehaald en deze keer moet er goed nagedacht worden over de bagage.
Voor Sydney moeten we toch iets andere kledij meenemen dan de rest van de reis, want daar is het op dat moment nog geen 20°C. Voor Ayers Rock moeten we dan weer een deftige kampeeroutfit meenemen, inclusief kleine rugzak, herbruikbare flessen en verlichting. Voor onze roadtrip moet er dan weer zomerkledij mee....
En dit alles moet onder de 20 kilo blijven. Dat wordt een echte uitdaging.
Dan moeten we er ook rekening mee houden dat ook handdoeken mee moeten aangezien we het grootste deel van de reis zullen kamperen. Ik overweeg om het minimum mee te nemen en de rest ter plaatse te kopen om zo de limiet toch maar niet te overschrijden. We zien wel. Voorlopig wordt het eerst alles verzamelen en dan een keuze maken wat wel en niet mee mag.
Het enige waar we tegenop kijken is de twee dagen lange vlucht naar Sydney, vanaf dan wordt het echt genieten! De papieren kwamen vorige week toe en weer een dikke pluim voor Best Of Travel voor de uitzonderlijke service die ze bieden. Alles mooi verzameld in een boekje en gemarkeerd waar we zeker rekening mee moeten houden. We zijn geen echte voorstander van reisbureaus, maar voor deze bestemming en die van Nieuw-Zeeland moeten we eerlijk zeggen dat ze prijs-kwaliteit echt wel de moeite waard zijn!

Onze blog heeft ondertussen de 11000 hits ver overschreden en dat motiveert ons des te meer om er ook deze keer ons werk van te maken om het thuisfront en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van onze avonturen.
Hopelijk halen veel mensen er inspiratie en tips uit om ook op avontuur uit te trekken.

We hebben ons voor deze reis ook een kleine action-cam aangeschaft om de reis onderweg vanop het dashbord te kunnen filmen en hopelijk ook mooie onderwaterbeelden van het Great Barrièrerif vast te leggen.

We houden jullie alvast op de hoogte!

Alvast een voorproefje van onze kampeersafari:

GO “PURE OUTBACK” IN DE NORTHERN TERRITORY IN AUSTRALIE
Heeft u ook zin voor avontuur? Dan is een trip met onze “outback partner” Wayoutback zeker een must op uw volgende Downunder trip. Hun succesverhaal startte in 1999 in het “rode hart” van Australië met kampeersafari’s in groepjes van max. 16 personen. Per 4WD ontdekt u niet enkel de iconen Ayers Rock, Kings Canyon en West McDonnell Ranges. Met een sterke focus op de lokale cultuur en de natuur verwerft u een beter inzicht in de uniekheid van de regio en dat weg van de massa. Hierbij ontbreekt interactie met Aboriginals niet.

Op hun afgelegen camp sites worden de maaltijden op het kampvuur klaargemaakt en slaapt u onder de sterren in een swag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl