dinsdag 29 juli 2014

Australië 2014 (Kings Canyon - Outback dag 3)

Terug om 6u uit de veren!  Pfft dat begint toch wel lichtjes op mijn systeem te werken zenne!  :-)  Zo 's morgens vroeg in de pikkendonker altijd dat geroep om op te staan, precies in 't leger!  Ik ben wel op vakantie hé!
Vuur aanmaken om te ontbijten, koffie maken en toast roosteren...  Het vuur onder de "donkey" (een soort ingineus kacheltje dat je met hout opstookt en in een mum van tijd warm water opwekt) werd niet aangemaakt dus ook geen douche...snel tanden wat poetsen, kleren van de dag ervoor terug aan en de truck op!

Dit keer gaat het naar Kings Canyon voor een hike van een goeie 4 uur, beginnend met een steile helling van 200 m recht omhoog in de zon!  Maar een super mooie wandeling, overhangende kliffen veel geografische uitleg onderweg van Kate en uitleg over de eetbare en geneeskrachtige planten.  Prachtige en indrukwekkende vergezichten en ongelooflijke kloven en canyons!  Volgens mij de mooiste wandeling van allemaal!
Superlatieven te kort.
Voor lunch heeft Kate sandwiches gemaakt met de overschotten van de dag ervoor.  We waren hiervoor in een campplaats gestopt waar we van het zwembad mochten gebruik maken.  Maar het was heeeeeeel koud :-)  Dus lang in het water blijven zat er niet in, maar het wel wel verfrissend...
In de namiddag stond er een lange rit op het programma richting Glenn Helen.  Uiteraard weer een stop voor houtsprokkelen in de bush.  's Avonds stond er steak op het menu, dus daar sprokkelen we met plezier wat hout voor! :-)
Een aangekomen op de kampplaats, ons wat geïnstalleerd, opgefrist (jep, er waren douches die dag!) en lekker aanschuiven voor de steaks die Kate en Dan weer op vakkundige manier hadden geroosterd!  Klasse!   Ik moet wel zeggen dat we hier niet gaan afvallen, er is altijd meer dan genoeg en de restjes worden de dag erna verwerkt.
Doordat we op een gedeelte van een openbare kampplaats stonden was er zelf een kleine pub aanwezig!!!  Yeehaa :-)  Natuurlijk kost het weer een fortuin voor bier, maar dat ging ons nu ne keer niet tegenhouden sie!  We zijn op vakantie!

Voor de meeste mensen was dit de laatste avond!  Die gingen in de late namiddag terug naar de Alice Springs gebracht worden...  De 7 mensen die wel meegingen op de laatste nacht werden door Kate aangeraden om bier te kopen, want de volgende nacht was het echt bush camp (zonder tenten, zonder comfort).
Dan nog maar een six-pakje halve liters van het zwaarste bier aangekocht om de volgende avond te overleven :-) en de slaapzakken rond een uur of 11 denk ik opgezocht....

G'day
Carl

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Hagedisje

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Meer dan 1000 jaar oud

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Wilde ezel

kampplaats dag 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl