woensdag 30 juli 2014

Australië 2014 (Glenn Helen - Outback dag 4)

Vanmorgen "pas" om 6.30 opgestaan, wat een luxe!  Het beloofde een relax dagje te worden vandaag (althans dat hoopten we).  Een snel ontbijt, en terug de truck op om naar de eerste hike van de dag te gaan, de Redbank walk.   Hier volgden we een uitgedroogde rivierbedding tot een waterhole.  Planten uitleg en creation stories die ons een betere kijk op de zaak bezorgden.

De truck heeft ons dan een uurtje verderop gebracht voor hike nummer 2, waar we normaal gezien blackfoot rock walaby's moesten zien, maar helaas waren die er niet.  We zijn een hele poos gebleven en onze morning biskies (Kate bracht altijd koekjes mee voor onderweg) gegeten maar helaas de walaby's stuurden hun kat :-)   Verder dan maar!   Het einde van de hike was door water.
Voor lunch heeft Kate ons bacon en eggs gemaakt met gefruite ajuin en kaas!!!  Mmmm weeral topmaaltje!
In de namiddag zijn we naar een waterhole gereden waar we een uurtje mochten zwemmen en relaxen in de zon, heerlijk!  Maar het water was wederom veel te koud om er lang in te vertoeven.

Daarna zijn we nog naar de grootste oker-groeve van Australië gereden.   Dit toonde aan hoe rijk de streek is.   De aboriginals die hier leefden en dus de okergroeve hadden konden die oker voor veel dingen ruilen want oker is onontbeerlijk voor alle aboriginals!
Niet alleen voor zich in te smeren, of kleuren en ceremonieën.  Ze konden er ook voedsel mee bewaren.   Te veel om hier te vertellen.

Onderweg zijn we dan gestopt om te wisselen van truck.  Diegenen die afhaakten, bleven in onze vrachtwagen zitten en wij moesten overstappen op een kleinere, krachtiger vrachtwagen want vanaf hier werden de wegen echt ruw en enkel nog in 4x4 te berijden.

De weg was een uitdaging door de bush en uitgedroogde rivierbeddingen, Kate genoot zichtbaar van dit off-road avontuur :-)   Buckle up guys!!

Er was dus geen kampplaats vandaag, enkel de bush, het slapen gebeurt in de swag, een soort harde waterdichte cover waar je je slaapzak kan in steken.   Het was een super gezellige avond met ons zevenen.  Kate toverde een ontzettend lekkere pasta carbonara met versgebakken brood op het kampvuur (hoe ze het toch doet) en achteraf rond het vuur verhalen vertellen bij een biertje uit de eski (koelbox).

Achteraf verspreidde iedereen zich met zijn swag in het zand van de rivierbedding voor de nacht.   Voor mij viel dat natuurlijk tegen omdat zowel slaapzak als swag te klein zijn voor mij en het is echt pokke koud 's nachts!   Plus was er ook een stevige wind komen opzetten!! Pfft....  Comfortabel is anders!   Maar het uitzicht is grandioos!   Een sterrenhemel waar we in België alleen maar kunnen van dromen, met elke minuut een vallende ster..... wauw....

Carl

Jo bij de truck

Aan de afwas

Tentenkamp

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

Sfeerbeeld wandeling

1 opmerking:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl