donderdag 31 juli 2014

Australië 2014 (Owen Springs - Outback dag 5)

Na een korte nacht... slapen in een swag valt echt niet mee, maar het is alweer een ervaring, moeten we om zes uur opkramen deze keer en om half zeven zijn we alweer de baan op voor een uurtje. We rijden naar Wallace Rock, een aboriginal center waar de wandeling voor vandaag op het programma staat. We nemen een ontbijt daar op de parking en daarna krijgen we een rondleiding met een aboriginalvrouw tot aan de waterhole van wallace rock. Heel verlegen vertelt ze ons over hoe zij communiceren, de planten en dieren als voedsel en medicatie gebruiken. Als we terug aankomen bij het centrum, mogen we dotpainten en enkele films bekijken. Carl is danig onder de indruk van de film over de laatste twee nomaden en laat het dotpainten links liggen. Daarna bekijken we een documentaire over de bushmecanics.... hoe die aboriginals aan hun auto sleutelen is echt hilarisch.
We trekken verder langs de meest ruwe banen en Carl wil vooraan gaan zitten om hier ten volle mee van te genieten. Hoe Kate ons hierdoor krijgt  is me echt een raadsel, maar we rijden naar Owen Springs om daar wraps te eten voor lunch. We zien daar ook alweer de meest fantastische dieren; Na de witte en roze kaketoes, zien we er nu ook zwarte. Ieniemiene kleine kikkertjes.... wonderbaarlijk! De laatste dagen zagen we al wilde ezels, wilde paarden, wilde kamelen, kangeroes, allemaalgewoon langs de kant van de weg!
We stoppen nog even aan de eerste Europese nederzetting in centraal Australië en dan zit het erop. We rijden langs de meest ruwe wegen verder naar Alice Springs waar Kate ons afzet aan onze verblijfplaats met een uitnodiging om 's avonds samen te eten in Alice Springs.
Aangekomen in Heavitree Gap nemen we eerst een douche, doen we onze was en na een biertje gaan we naar de voet van de berg, waar de rockwallaby's naar beneden komen gelopen. We kunnen ze daar voederen en genieten ervan! De kleine kangeroetjes komen uit onze handen eten en nemen met hun kleine pootjes onze handen echt goed beet.
Daarna moeten we naar Montes, waar we met onze groep hebben afgesproken voor een hapje en een drankje. Het wordt een gezellige laatste avond met een bende waar we echt van hebben genoten. We wensen elkaar allemaal het beste toe en hebben genoten van een super ervaring!!! Geen gsm, geen internet voor vijf dagen, enkel elkaar, de natuur en het weidse Australische landschap. We missen het nu al.

Greets Mates!
Joke

Bush camping

Getuigenis aboriginal vrouw

Pauze

Kiwi Kate bij het bereiden van de lunch

Outback roads

Road train....tot 8 aanhangwagens!!

Bijna in Alice Springs

AliceSprings

Rock Walabi

Rock Walabi

Even de oortjes voelen...fluffy

Rock Walabi

1 opmerking:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl