zondag 27 juli 2014

Australië 2014 (Uluru - Outback dag 1)

Vanmorgen vroeg vertrokken uit ons hotel in Sydney om op tijd op de luchthaven te zijn.  Lukte heel goed, want er was geen verkeer en de taxi kon goed doorrijden.  We waren zelfs te vroeg om in te checken!  Ze hebben ons wel eerst zetels gegeven (nooduitgang) en daarna terug gestuurd om nog ff te wachten.
Het was een smooth flight tot Ayers Rock, maar ter plekke was het wel een heel klein luchthaventje.  Er stonden 2 vliegtuigen (het onze incluis) en het was er pokkeheet, het luchthaventje bevind zich midden in de woestijn (outback zo noemt men het hier).
Eens ons bagage van de bagageband gehaald, hebben we buiten staan wachten op onze tour-camion, die ging wat later zijn was gezegd.
Ondertussen hebben we nog wat mensen leren kennen die daar kennelijk ook op stonden te wachten...  Enkele Belgen, Nederlanders, Duitsers en Australiërs.
In het totaal bestond de groep uit een twintig tal personen, terwijl er beloof was dat het eigenlijk max 1Z gingen zijn....  Maar goed, het gezelschap viel al bij al nog mee en iedereen had een comfortabel zitje in de vrachtwagen.

De tocht begon met een stop in het cultureel centrum van Ayers Rock.  Wat meer uitleg over aboriginals blijkt noodzakelijk te zijn om te begrijpen welke wetten er hier in het park gelden en hoe men zich hier hoort te gedragen.   Reuze interessant en een goede basis voor de rest van onze tijd hier, zo zou later blijken.
Van het cultureel centrum ging het naar Ayers Rock zelf, voor een kleine wandeling en de nodige uitleg over deze immense rots!  Men mag hier enkel de aboriginal creation story vertellen (regels van het park), later gingen we wat meer geologie krijgen.
De gids van dienst "Kiwi" Kate  kweet zich goed van haar taak en heeft een pak duidelijkheid gebracht.

Daarna zijn we naar een lookout point gereden en hebben we de prachtige zonsondergang bewonderd met een glaasje champagne!  Stunning!

Eens de zon onder was, zijn we naar het base kamp gereden, uitleg gekregen over het reilen en het zeilen in een base-camp.  Hoe een swag te gebruiken, wat je moet bijhouden, wat je moet inleveren in de morgen etc.  Iedereen krijgt de mogelijkheid om buiten te overnachten in een swag, of gewoon in de tent.   Alhoewel de sterrenhemel aanlokkelijk lijkt, verkiezen we de iets meer warmte van de tent :-)
G'Night mates!
Carl

Ayers Rock

Ayers Rock

Ayers Rock

Ayers Rock

Ayers Rock

Dingo

Ayers Rock

Base Camp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl