donderdag 24 juli 2014

Australië 2014 (Sydney)

Gisteren vroeg op de kamer aangekomen. Na meer dan twee dagen wakker te zijn, lag ik om zeven uur al te knorren en hebben we netjes het klokje rond geslapen.
's Morgens eerst het blogje aangevuld en daarna vertrokken richting Opera House. Hier in Sydney rijdt een gratis shuttle rond die je door de hoofdstraat rijdt. Daar springen we op en in een wipje zijn we aan Circular Quai.
Er hangt een heel andere sfeer rond het Opera House vandaag.... zonnetje schijnt, terrasjes zijn open, veel volk kuiert er rond en plots ziet het er dus ook veel aantrekkelijker uit.
We beslissen om ook eens een kijkje binnen te nemen vandaag en boeken een rondleiding. We hebben ondertussen nog tijd voor een heerlijke Chai Latte op het terras.
De rondleiding duurt een uurtje en leidt je doorheen de verschillende zalen, maar eerlijk gezegd vind ik het wel een beetje overpriced. Nu ja, je moet het gedaan hebben natuurlijk....
We kopen de bijhorende fotootjes die van ons gemaakt zijn en gaan verder richting haven.
Daar nemen we een ticketje voor de ferry naar Manly. Dat geeft ons de gelegenheid om het Opera House vanuit een heel ander standpunt te bekijken. Als je het gebouw in zijn geheel aanschouwt is het ronduit indrukwekkend.  Zeker nu we op de rondleiding het achterliggende verhaal ervan gehoord hebben.
Manly is een gezellig badplaatsje met leuke terrasjes en kleine winkeltjes. We wandelen tot aan het surfstrand en komen onderweg een hele hoop grote Kaketoes tegen.
Het is al donker als we de ferry weer opstappen en dat geeft de boottocht weer iets extra.  Alle lichtjes aan de horizon, de Opera House by night..... het heeft wel iets.
Voor we de nacht intrekken besluiten we eerst naar het hotel te gaan om te kijken of onze bagage al aangekomen is. En ja, twee zakken staan op onze kamer te blinken. Blijkbaar zijn ze toch enkele controleposten gepasseerd, want ze hangen helemaal vol stickers en labels...
Gewassen en omgekleed trekken we terug naar Darlington Harbour om er onze geslaagde dag af te sluiten.... morgen trekken we richting Blue Mountains.

Joke.


The Opera House

Zicht op Sydney

Sydney Bridge

Onderweg naar Manly

Candy shop in Manly

Kakketoe op Manly

Surfers

Avond in Manly

Avond in Manly

Avond in Manly

Sydney by night

Sydney by night

The Opera House by night

Zicht op Luna Park by night

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl