vrijdag 25 juli 2014

Australië 2014 (Sydney - Blue Mountains)

Vandaag heel vroeg opgestaan om de trein te nemen naar The Blue Mountains.  Om half acht de trein op voor een 2 en een half uur durende reis...  Tip : als je deze trein neemt, ga dan aan de linkerkant zitten!  Beste views!   In het station kun je een combi-ticket krijgen (BMX ticket) die de trein en de plaatselijke hop on-hop off bus combineerd tegen een goedkoper tarief.
Rond half tien waren we in Katoomba, de uitvalsbasis voor de verkenning van de blue mountains.   Een klein stadje met de nodige shops en restaurants, heel gezellig allemaal.  We zijn er echter niet lang gebleven, we zijn onmiddelijk de bus opgesprongen om toch het maximale uit onze dag te halen.  Eerste stop was net voor de highlight van dag, scenic world.  De reden van de vroege stop was om nog even een hike naar de lager gelegen falls te maken, en van daar een mooier zicht te krijgen op de omgeving en scenic world zelf.  Van daar zijn we dan te voet naar scenic world zelf geweest.   Het is een soort verzameling van "attracties" die gebouwd zijn op een vroeger mijn-locatie.  Er is een skywalk, een kabellift die over de ravijn gaat met een glazen bodem, een kabellift die langs de steile helling naar boven getrokken wordt, en er is het steilste treintraject ter wereld (the cliffhanger)!  Dit is waar men vroeger de mijnwerkers (en steenkool vermoed ik) naar beneden liet.  Dit stukje rails ligt er nog steeds, maar tegenwoordig met een hyper modern treinstel waar je in kun plaatsnemen op schuine stoelen.  Er staan knopjes op stoelen waarmee je de ervaring intenser kan maken, van lay back tot cliffhanger :-).
Het is echt heel steil en heel leuk om te doen, daar er zo weinig volk was hebben we het traject een paar keer afgelegd :-)
Ondertussen kun je ook rondwandelen in het regenwoud rond de site en staan er nog mijnwerkershuisjes, en stukken mijn waar uitleg wordt gegeven.  Heel amusant eigenlijk.  Zeker zijn geld waard!
Daarna zijn we de rest van tour op de hop-on hop-off gaan doen met nog enkele stops die de moeite waren.  Een chocolade fabriekje, waar je dan de lokale specialiteit kon proeven...  Een beetje overprijsd voor wat later belgische chocolade (en dan nog niet van heel super kwaliteit) bleek te zijn.  Echo point, een super viewpoint van waar je echt een adembenemend zicht krijgt van de de onmetelijke Blue Mountains.   Daarna terug de bus op tot het eindpunt.  Als je hier naartoe komt en je hebt meer tijd, er zijn machtige trails te doen, maar die moesten wij uit tijdsgebrek aan ons voorbij laten gaan....  Een twee dagen kun je hier makkelijk vullen!
Wij zijn terug tot Katoomba gereden, om nog even in het stadje te kuieren (maar 's avonds wordt het daar hoog in de bergen toch wel heel erg fris!!) en de pub in te duiken voor een lekker biertje en wat beer-snacks ;-)
Nu zitten we op de trein terug naar Sydney, het ideale tijdstip om ons blogje aan te vullen.  Anders hebben we daar bijna nooit tijd voor en als we het te lang uitstellen, begin je dingen te vergeten...   Straks bij aankomst in Sydney staat er nog een avondje stappen op het programma, tenzij we te moe zijn....naast mij ligt er al eentje te pitten in de warmte van treinwagon :-)
Morgen vervolg....

Actiefoto :-)

Chocolate factory

Blue Mountains National Park

Blue Mountains National Park

Steilste spoorweg

Ready for the ride....

Laid back of cliffhanger??

On a hike....

Zicht op the blue mountains

The three sisters....of zijn het er 4 :-)

1 opmerking:

  1. jullie zijn precies weer een wonderbaarlijke reis aan het maken! veel plezier! groeten Yves

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl