woensdag 23 juli 2014

Australie 2014 (Sydney)

Het is eigenlijk geen nieuwe dag vandaag, alles loopt gewoon door omdat we 's morgens toekomen en we niet gaan slapen tussendoor.   Doordat we dus geen bagage hebben, kunnen we gewoon openbaar vervoer nemen naar het centrum van de stad.  Zo kunnen we tenminste reeds een eerste glimp opvangen van "the opera house", toch wel een beetje het bekendste gebouw van Sydney.   We zijn van plan om van de extra uren gebruik te maken om de stad al wat te verkennen.
We zijn met de trein reeds tegen 7u aan de haven in Sydney, we kunnen de stad zien wakker worden, heel apart.  Het opera house ziet er van dichtbij eigenlijk een beetje teleurstellend uit...van ver vind ik het mooier.  Maar dat is bij veel van die bekende monumenten natuurlijk.  Ik kan hem nog niet mooi op de foto zetten omdat de zon recht in de lens zit....het zal voor een van de komende dagen zijn.
We verlaten de haven via de royal botanical garden en komen zo in het centrum terecht.   We hebben al door dat Sydney niet zozeer een doorsnee grote stad is, het is meer een doorsnee tussen een Nieuw Zeelandse grote stad en een Amerikaanse bussiness stad gelijk Atlanta of zo.   Er is heel veel kantoor industrie met heel dure winkels en verderdoor loopt het over in eens soort Chinatown met heel goedkope winkels.  Er is niet veel tussenin eigenlijk.   Je hebt heel veel aziatische invloeden hier, je hebt China Town, Korea Town, Thai Town....   Interessant om te eten natuurlijk :-)
Om ons kleren te vinden is het eigenlijk iets moeilijker, we hebben keus tussen Hugo Boss en de zeeman zeg maar :-)   Gelukkig komen gedurende de dag ook enkele ons bekende merken tegen zoals G-Star en wat surf shops en zo.  We hebben ons gerief eindelijk wel gevonden.
Rond de middag zijn we gaan inchecken in een hotel, iets gaan eten en in de namiddag de bay area verkend (er zijn daar wel wat haventjes), heel gezellige buurt vol restaurants en bars.
Tegen een uur of 6-7 zijn we al terug richting hotel geweest, want na meer dan 50uur wakker zijn we zo moe geworden dat we eigenlijk al meer aan het lallen zijn dan nog een gesprek te voeren, en dat kwam niet door de drank :-)......  We gaan er maar vroeg in dat we morgen op het Australische ritme zitten....


The opera house in de vroege morgen


Joke in the harbour


De stad gezien vanuit de botanische tuin

YES! Ze hebben Krispy Creme!!

Standbeeld in het centrum

Ze hebben hier geen zeemeeuwen, wel dit....

Harbour area

Happy in the harbour area :-)




Aziatische invloeden zijn hier goed te merken

Paar stadszichten


Het loopt al tegen de avond....de vermoeidheid slaat toe...

2 opmerkingen:

  1. Amai tof zeg, nu kan ik jullie reis mee volgen. Zijn jullie de bagage kwijt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lucas Hell-earth4 oktober 2014 om 19:37

    50 uur wakker... dzjee

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl