dinsdag 2 augustus 2011

SRI LANKA 2011 (Anuradhapura)

Vandaag een heeeeeeeeeeeeeeel vermoeiende dag gehad. Na 4 dagen Suikerrock (waar ik iedere dag na 3 – 4 's nachts in bed ben gekropen) kruipt de vermoeidheid verschrikkelijk in de kleren.
De hele (voor ons) nacht gevlogen, en vermoeiende vluchten, daarna nog 6 uur in een gammel busje (zonder airco) op heeeeeel slechte wegen zitten schudden bij 35°.... Enfin we zijn er geraakt, we zitten nu in het (voor ons) meest noordelijke punt, Anuradhapura! Alles hierna is Tamil gebied, en daar gaan we ons niet in wagen (kwestie van het lot niet te veel te tarten :-) ).
Voor het vertrek hadden we de guesthouse gemaild en gevraagd om een chauffeur te sturen, anders moesten we nog 3 bussen nemen voor we uiteindelijk op de goeie raakten om naar hier te komen.

De chauffeur stond ons keurig op te wachten met onze naam op een bordje (de eerste keer, kinda cool ;-) we felt really important), en we zijn (na eerst wat rupee's te versieren op de luchthaven, want we hadden nada cash mee) direct vertrokken! Heel druk in Colombo! Gelukkig veranderde de scenery snel in groen groen groen :-) That's more how I like it! :-) Om uiteindelijk ettelijke uren later hier terecht te komen. Dus heel veel hebben we aan onze dag niet gehad, we waren moe moe moe maar heel tevreden dat we besloten hadden wat centjes te investeren in een chauffeur.
In de guesthouse zijn we toch enkele uurtjes op ons bed gaan liggen, want het ging echt niet meer... Maar nu zitten we in de tuin (beergarden) van ons hotel een lekker biertje (Lion beer 8,8% en 75 cl each!! grauwl!! mmmmm) te genieten en lekker te bekomen onder de palmbomen :-) Jaaaaa dit is vakantie!! :-) Ik moet eerlijk zijn na 2 biertje begin ik minder en minder last van de warmte te hebben en zelf het moslim-gezang op de achtergrond begint te vervagen (ramadan... en er zijn hier heel wat moslims)...... Ik ga mijn blog notities afsluiten voor vandaag en verder genieten van onze eerste dag hier :-) Straks zal Joke ook nog wel iets intypen :-)

Oh ja : PS: Qatar airlines is geen aanrader hoor! Trage bediening, moeten smeken voor een glaasje water, vuile borden staan 2u!! voor je neus... Overstap in Qatar is HELL!! Traag, sloom, stress, pfft
Van vliegtuig naar terminal is 20 min met een bus door de woestijn, inchecken en.....terug 20 minuten door de woestijn om naar het vliegtuig te gaan dat naast het toestel van aankomst stond! En wetende dat we slechts 50min hadden om over te stappen..... Nee Qatar sucks big time!! Voor de reizigers onder onze blog-lezers....vermijd Qatar als het enigszins kan!

Helaba, Joke hier!

Moe moe moe moe, maar zeker en vast voldaan en blij dat we er eindelijk geraakt zijn. Voor de rest staan er alleen maar mooie dingen op de planning en daar hoort denk ik de volgende dagen een privé chauffeur bij. Diegene die ons komen halen is, is heel vriendelijk en heeft ons al verschillende tips gegeven. Nu nog lekker een hapje eten (dat was op de vluchten ook geen probleem, want naast de onefficiënte bediening, viel daar zeker niet over te klagen) en dan wat slaap inhalen.

Ayubowan!!!!

Joke bij vertrekhal in Starbucks!  

Klaar voor vertrek!

's middags onderweg hapje eten met de chauffeur

Lion beer

"gewone" curryschotel in de tuin van de guesthouse...eten heb je hier nooit tekort! 3€!!


guesthouse:

Milano tourist rest (een basic kamer met airco, maar een gezellige beergarden!)

Food & drink:

Milano tourist rest serveert een lekkere rice & curry

4 opmerkingen:

  1. Allez,ben kontent voor jullie, geniet van jullie vakantie en van mekaar en kom met veel en mooie verhalen terug dikke bees en ferme knuffel Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blij dat jullie goed aangekomen zijn, tijd voor de echte vakantie nu, have fun!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie hele verhaal nog eens aan het lezen, dat LION beer lijkt mij wel hele straf spul, 8,8 graden! LION zich wel niet kunnen meten met een echte goede duvel zekers?

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl