vrijdag 5 augustus 2011

SRI LANKA 2011 (Kandy)

Deze morgen opgestaan met een vrij gevoel! Zelf beslissen wat we vandaag gaan doen.... en zelf alles regelen.... Joehoe!
Om zes uur opgestaan in ons guesthouse in Sigriya en ons meteen naar de Leeuwenrots laten brengen. We waren er vroeg genoeg bij om het zonneke voor te zijn en ook alle medeklimmers.... de hele rots voor ons alleen. Om en bij de 2000 trappen omhoog geklommen om daar te genieten van een overweldigend uitzicht!!! Prachtig gewoon! Het was onderweg wel af en toe puffen, maar de aapjes die vrolijk mee huppelden maakten de wandeling nog eens zo aangenaam. Daarna een Tuk-Tuk terug genomen (hebben er eentje laten stoppen toen we al terug aan het wandelen waren) om te genieten van ons ontbijt.
Dambulla is de volgende bestemming voor vandaag en daar gaan we ook weer met de Tuk-Tuk naartoe. Valiezen en alles derop en rijden maar. Onze chauffeur was zelfs zo vriendelijk om op onze zakken te letten terwijl wij de tempelgrotten gingen bezichtigen. Het moet gezegd... weer een serieuze beklimming. Mooie uitzichten, leuke aapjes, maar de grotten zijn niet echt overweldigend.
We hebben even getwijfeld om in Dambulla te overnachten, maar dat was voor we daar waren. Eerlijk gezegd is het stadje meer een knooppunt van allerlei wegen en heeft het niet echt iets aantrekkelijk. Dus meteen de bus op naar Kandy. En dan echt wel meteen... terwijl we op de Tuk-Tuk zaten, liet onze chauffeur de bus nog stoppen zodat we er nog snel bij op konden. Geen minuutje tijd verloren!
Voor een appel en een ei staan we een uur later in Kandy. Ondanks alle waarschuwingen dat we hier geen slaapplaats gingen vinden wegens “de parade van de heilige tand van boeddha”, bleek het eerste guesthouse dat we binnenwipten leeg te zijn. Meteen slaapplaats. Niet veel zaaks, maar voor één nacht voldoet het.
Kandy is druk!!!!!!! Grotendeels zal dit te wijten zijn aan de festiviteit van vandaag, (heel Sri Lanka is hier om naar die tand te komen kijken, het evenement van het jaar!) het is hier over de koppen lopen. Mensen zitten hier uren op voorhand op straat te wachten. Plastieken zakken om op te zitten worden in alle kleurtjes verkocht en voor de mensen (lees toeristen) met een grotere portomonnee zijn er stoelen beschikbaar. Wij besluiten eerst iets te gaan drinken en later gewoon terug te komen op staand een glimp op te vangen van het hele gebeuren.
Een gezellig terrasje moet je in de heilige stad niet echt gaan zoeken en met dat tandgedoe kan je hier de volgende tien dagen enkel sapjes krijgen. Alcohol uit den boze!!!
THE PUB is een restaurantje boven The Bake House en dat heeft nog een gezellig balkon, dus daar hebben we onze avond versleten, met limoensapjes en een heerlijke maaltijd. Carl heeft hier de lekkerste pepersaus ever gegeten zegt hij. De onvriendelijke bediening moet je er hier wel bijnemen.
Tuurlijk gaan ook wij, samen met zovele Sri Lankezen (toeristen zie je hier weinig) kijken naar de parade. Indrukwekkend met veel vuur, dans en overbelichte olifanten (ocharme de beestjes). Heel leuk om naar te kijken, maar halverwege heb je het wel gezien. De zelfde stoet komt elke keer weer voorbij, maar elke keer in één van de andere vijf kleuren van de boeddhistische vlag. (Wit, geel, blauw, rood en oranje) Bij het kleurtje rood houden wij het voor bekeken en keren we moe en voldaan terug naar ons bed. Voor de eerste keer komen de slaapzakken (lakens weliswaar) die we meer dan een jaar geleden gekocht hebben van pas. Want het bed is nogal groezelig en we hebben zelfs geen lakens gekregen hier! Maar vandaag hebben we gereisd op onze manier en ons tempo en daar zijn wij alleen maar blij om. Kandy houden we morgen voor bekeken en we trekken de bergen in!

Daar ligt hij dan in het ochtendgloren...the lion rock

Na het eerste stuk zit de moed er nog volop in!!

Het laatste stuk....bijna boven!

Een bewoner onderweg....

Boven! Wat een uitzicht!

Da's wat anders dan het eerste stuk!!

I've made it!

Bij de cave tempels van Dambula

Joke voor de verandering eens bij een groooote Buddha! Dambula

Vanuit een propvolle bus bij het binnenrijden van Kandy

Toch een terrasje gevonden in the sacred city!! (wel geen bier, maar limoensapje)

De parade in Kandy


bewoners van de Leeuwenrots



de Perera

guesthouse:

Prasanna Village Inn (budgetkamer, netheid laat te wensen over en breng je eigen laken mee!)

Food & drink:

The PUB serveert een heerlijke beersteak met pepersaus en lekkere appetizers op een gezellig balkon
KFC altijd goed voor een bakje chicken popcorn!













2 opmerkingen:

  1. Wel de moeite om zo vroeg op te staan! Die aapjes zijn wel heel leuk he. Hebben jullie iets bij van eten om ze dit te geven of wagen jullie dit liever niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We mogen de aapjes niet voederen omdat ze dan agressief zouden worden naar mensen toe die niets geven. Doch af en toe, als we fruit gekocht hebben, dan durven we ze wel iets te geven :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl