zondag 7 augustus 2011

SRI LANKA 2011 (Ella)

Vanmorgen redelijk vroeg uit de veren om naar het station van Nuwara Eliya (is eigenlijk in een naburig dorp een 10-tal kilometer verderop) te vertrekken. We wisten ook niet precies wanneer er een trein was, dus het was boodschap om zo vroeg mogelijk in het station te zijn om info te vragen en tickets te kopen.
Bij het ontbijt kwam de 10% taks van gisteren weer ter sprake, maar ik hield voet bij stuk en weigerde te betalen.  Dus is het zo gebleven...
We hebben een taxi naar het station gedeeld met nederlanders en voor 300 rupies waren we netjes aan de poort afgezet :-)  De trein vertrok om 9u30 dus we waren keurig op tijd en konden zonder probleem een zitje aan het open raam bemachtigen...
De treinreis was prachtig!  De trein reed heel traag en de deuren bleven open, dus je kon makkelijk buiten leunen om foto's te maken.  We hebben wel enkele keren geruime tijd stilgestaan bij stations, dus daar kon je op uw gemak rondlopen en alles bekijken.
Je komt van 2000 meter hoogte naar beneden in een 5-tal uur en krijgt prachtige vergezichten voorgeschoteld, bergen, thee plantages, etc.... en alle mensen blijven staan om vriendelijk naar de trein te zwaaien!  Heel leuk allemaal.

Eenmaal aangekomen in het station van Ella (de temperatuur was terug opgelopen boven de 30 graden, en fleecke hadden we nu niet meer nodig), was het kwestie van een guesthouse te vinden.... ALLES VOLZET!
Niet te verwonderen eigenlijk, Ella is een piepklein dorpje tussen de heuvels in en alles is hier zoals het moet zijn!  Laid back, terrasjes, restaurantjes, etc...  Dus iedereen blijft hier hangen :-)
Alle budget guesthouses waren hopeloos, wij liepen daar maar te sakkeren met onze rugzakken in die brandende hitte, bergop, bergaf....  Uiteindelijk is Joke iets blijven drinken ergens en ben ik wat guesthouses langsgelopen.  En ja, ten allerlaatste eentje boven onze klasse gevonden, maar kom, we hebben onszelf een threat gegeven...een 1000tal  rupies boven het budget, maar wel een superleuke kamer!  Kingsize bed, terras op de straatkant, free wifi, alles erop en eraan!  En ineens 2 nachten geboekt, want hierna zoeken we naar de kust te trekken, en dat is een flink eind, zal een lange rit worden...

Voor de rest van de middag niets gedaan, nada, rien!   Gewoon blogje bijgewerkt op het terras, en dan de straat (die een 200meter lang is) afgewandeld, een leuk terrasje gezocht, mojitto gedronken, lekker laid back, genieten!!!
Vanavond in het dream cafe gaan dineren, super gezellig terras/tuin maar aanschuiven om hier binnen te geraken, en bestellen....gelukkig hebben we hier lekker veel tijd!
Straks genieten van onze ruime mooie kamer, en morgen weer vroeg uit de veren voor een wandeling naar "little adams peak", de rest van de dag zien we dan wel...

 Treinstation Nuwara Eliya

Reizen met de trein in Sri Lanka

Zicht vanuit de trein

Instappen in een van de vele stations

Soms ook wachten in een van de stations...

Soms geraakt de trein een beetje vol....

Vrolijk wuivende mensen onderweg....

Joke op het balkon van ons guesthouse "grand luxe"

Lekker genieten van een glaasje gerstennat op een terrasje....

Joke waagt zich aan een lokale specialiteit




guesthouse:

Ella Holiday Inn  (heel mooie kamer zonder veel poespas, wel internet!)

food & drink:

Nescoffee (free wifi, lekkere cheeseburgers en pizza's)
Dream café (free wifi, gezellig zitten, maar zeer trage bediening!)
Probeer gewoon eens een rotti aan een rottikraampje, héérlijk!





3 opmerkingen:

  1. Zoals altijd is het ontzettend leuk om jullie avonturen te lezen en ik kan niet wachten om zelf weer te kunnen vertrekken.
    Geniet ervan lieverds en stuur wat zon deze kant op ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zon.... zon.... zon..... allé, hopelijk komt ze eraan dan voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ama, veel uitleg heb de foto's nog ni bekeken en kan me het al een klein,heeeeeel klein beetje voorstellen in een woord"""ongelooflijk mooi" en de MOJITTO was die te slurpen??? toen kwamen de foto's.Een woordje uitleg over de lokale specialiteit bedoel je daarmee de rotti??? Ben ontzettend benieuwd naar de foto's van de kust. Het gaat jullie goed tot ........
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl