donderdag 11 augustus 2011

SRI LANKA 2011 (Hikkaduwa)

We hebben vanmorgen weer eens met pijn in het hart afscheid genomen van onze beach cabanna in Mirissa, en zijn (weeral eens) de bus opgestapt richting Hikkaduwa.
We zijn terug moeten overstappen want er gaat geen enkele bus zo ver, we zijn eerst naar Galle gereden om over te stappen. Galle was eigenlijk onze eerste keuze, het is een oud stadje gebouwd binnen een Nederlands fort. Daardoor verschilt het ook met de rest van Sri Lanka, het is meer een Caraïbisch stadje. Doch na een kleine zoektocht op het internet werd ons al heel snel duidelijk dat dit geen spek voor onze (budget)bek was... De prijzen zijn Europese prijzen...minimum 35€ tot over de 100€ voor een kamer, en dat kunnen wij niet betalen. Dus zijn we doorgereden naar Hikkaduwa, hetgeen veel populairder is bij de jeugd (surfer's heaven door de hoge golven) en dus massa's goedkope guesthouses te vinden.
Ginder aangekomen was het wel even stappen om een geschikt guesthouse te vinden. Het is hier nu winter en laagseizoen, dus veel guesthouses laten hun beach bar (restaurant) gewoon verkommeren en het is er niet leuk zitten om iets te drinken 's avonds... En dat is toch wel een vereiste voor ons, dat we gezellig een pintje kunnen pakken om ons blogje te schrijven en tot rust te komen na een hectische dag. Batterijtjes opladen voor de volgende dag :-)
Uiteindelijk vonden we een cool guesthouse met lounge bar (lekker languit in de knusse kussens liggen op het strand) en er was nog een leuk kamertje vrij voor 1500 rupies (9€, dat is ons budget).
We hebben nog even zitten chillen bij een chocolade-banaan-milkshake (sjonge das lekker! Ik heb er meteen enkele gedronken) en een dame uit het Antwerpse die we in Kandy hadden ontmoet. Zij was hier enkele weken komen mediteren tussen monniken...respect! Geleefd op rijst en water!
Daarna bagage afgegooid op de kamer en de bus terug genomen naar Galle om het stadje toch van naderbij te gaan bekijken. 2 dagen strand is echt wel genoeg voor ons, nu willen we terug actie!!

Het had ondertussen zowaar geregend!! Een hevig onweer, en ik dacht dat het ff ging afgekoeld zijn....yeah right think again! Pokkeheet terug, we moeten niets anders doen dan t-shirts wassen! Alles telkens doorweekt van het zweet! En hier zijn er gewoon nergens te koop! In andere landen vind je souvenirs shops a volonte, hier niets! Rien!!

Enfin, de bus tot in Galle, en ginder het stadje gaan bezichtigen, idd heel erg Caraïbisch en in niets te vergelijken met de rest van Sri Lanka! We zijn de hele stad rondgestapt over de muren van het fort, iets gaan eten op het zeer aangeraden rooftop terras van een of ander café (de rice & curry was inderdaad heel erg te pruimen). Rondgeslenterd in de straatjes van de stad tot rond een uur of 5 en dan de bus terug naar Hikkaduwa genomen. Douche genomen en dan nu naar de lounge bar, waar we ons lekker gaan tegoed doen aan iets met vis ongetwijfeld en de rest van de avond in de kussens gaan ploffen met een lekker Lion biertje.... Morgen is het weer een nieuwe dag, dan staat Bentota op het programma, met normaal gezien iets heel leuks....

Afscheid nemen van onze beach cabanna

Enkele beeldjes uit Galle

Caraibisch aanvoelend

Vuurtoren in Galle

Op de muren van het fort

Visverkopers in het haventje van Galle, vanavond lekker smikkelen

Marktje in Galle

Net terug in ons guesthouse voor de ondergaande zon....

De lounge bar in Top Secret, ons guesthouse...



Guesthouse;

harmony, beter gekend als Top secret. Kamer voor een klein prijsje, maar hier doe je het voor de loungebar!!!

Foods & drinks:

Probeer zeker eens een banana-chocolatmilkshake in Top secret!
Rice &curry in mama's Fort roof café in gallé is lekker, het dakterras is lekker fris en je hebt een leuk uitzicht!





2 opmerkingen:

  1. De wolken geven je foto's dat tikkeltje meer, was hier vandaag ook zo een dag met verscheiden wolken luchten, we hebben er ook van genoten, toch wat terrasjes kunnen doen met een warm likje zon.
    Deze avond werden ze weg gespoeld met wat regen
    Geniet nog maar goed in Top secret tot morgen voor dat leuks!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. man man kunnen ze hier in belgie ook zo geen dingen op het strand zetten om in te slapen , moet zalig zijn , juist de zon ontbreekt hier , breng ze maar mee amuus jullie dikke lek van nouga en dikke kussen van ons

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl