woensdag 3 augustus 2011

SRI LANKA 2011 (Anuradhapura)

Vanmorgen zijn we om 7u opgestaan, om na een kopje koffie te vertrekken naar de oude stad van Anaradhapura. Dit is een soort tempelcomplex eigenlijk dat ze graag vergelijken met de tempels in Ankor (Cambodia), ik ben daar ook geweest en kan wel zeggen dat deze vergelijking geen steek houd. Hier gaat het meer over restanten van temples waar je amper nog de fundamenten ziet en hier en daar een herbouwde stupa.... We zijn ginder ook fallicant in de fout gelopen door een gids te nemen (ongevraagd maar toch...) Die kerel loopt de ganse tijd langs u, en laat je geen enkel ogenblik met rust....vrij vervelend en eigenlijk ook waarom ik niet graag een tour boek.... Wij willen alles op eigen tempo doen, en niet lastig gevallen worden door iemand... Nu ja, dat is dan het nadeel van in een streek te gaan waar geen toeristen komen (we zagen er hier zeer weinig, heel af en toe zien we eens een koppel lopen, maar dat is dan ook alles). Daarna tussen 12 en 15u zijn we terug naar de guesthouse geweest om te rusten (Sri Lanka is op dat ogenblik gewoonweg te heet om rond te lopen).  In deze lunchpauze zijn we naar het enige restaurant in het stadje geweest om eens te gaan proeven :-)  Het stelde wel niet al te veel voor, het geleek eigenlijk meer op een refter van een hospitaal of zo....gezelligheid : 0 :-)  Maar het eten was er wel lekker :-)

In de namiddag zijn we dan met de tuk-tuk naar Mihintale geweest.  Onderweg liet de chauffeur ons wel de mooiste plekjes zien om foto's te nemen of even van het uitzicht te genieten, heerlijk.
Eens ginder hebben we de toch van 1890 stappen aangevat naar boven, waar een grote stuba (wat anders) of een tempel en een buddha beeld stonden.  De weg was voor ons toeristen wel hillarisch omdat die vol apen zit :-)  De locals hadden geen idee waarom we zo veel plezier hadden met die voor hen vervelende beesten :-)
Eens boven was het uitzicht ronduit schitterend, en heel zeker de moeite waard, veel meer dan het tempelcomplex van de voormiddag (die veel meer kostte).   Al bij al een heel geslaagde dag!  
Mede doordat we in de namiddag de gidsen (die ons met pakken komen bestoken) van ons lijf hebben weten te houden!
Het ritje met de tuktuk terug was heerlijk, een lekker zuchtje koele en ondertussen genieten van het uitzicht.  Tegen de avond als het donker wordt, zo rond 19u, beginnen de mensen buiten hun huisjes langs de straat te koken en te eten bij hun kleine lampjes en vuurtjes.  Als we dan daar voorbij reden, komen al die geuren en beelden langs...altijd een leuke ervaring die wij als vakantie-gevoel-geur omschrijven :-)

Eens terug in de guesthouse een prijs afgesproken met de chauffeur om ons morgen naar de plekken te brengen waar we naartoe willen.  De streek is moeilijk te bereizen met een rugzak omdat je verschillende tochten onderweg moet doen, als je de bus neemt, zit je altijd met je bagage verveeld.  Nu kunnen we de zakken in de wagen laten terwijl we tochtjes doen, en wacht de chauffeur ons op (hopen we :-) ).
Daarna heeft jawel Kirsten van Studio Brussel gebeld!!  Joke was wat zenuwachtig om op te nemen maar ze bracht het er schitterend vanaf!!  Hopelijk heeft iemand dit kunnen opnemen voor ons in MP3 :-)

Voor de rest van de avond lekker genieten in de tuin met Lion beer en heerlijke gerechten!!   Vakantie!!!
Tot morgen!!


Een zeldzame foto van ons samen genomen door de "gids"

Tempelcomplex stuba

Zicht op centrum Anaradhapura

Zicht op de tuin van ons guesthouse 

Joke is de aapjes aan het voederen onderweg in Mihintale

Zicht bovenop Mihintale

De grote witte buddha in Mihintale


guesthouse:

Milano tourist rest (zelfde als gisteren)

Food & drink:


Casserole serveert voornamelijk chinees eten, maar in een zeer ongezellig kader. Het bakkerijtje eronder is gezelliger!
Walkers is ideaal om een ontbijtje mee te pikken voor onderweg.

7 opmerkingen:

  1. Vriend,
    toch goed gekeken dat ge niet het verkeerde aapje terug meehad naar huis???

    Veel plezier daar nog, en het gesprek van stubru kan je op youtube vinden onder "zonnige groetjes uit Sri Lanka"

    Groetjes van Sandra en Geert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schoon foto's, geniet maar van de mooie reis! Greetz, yves en bientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hehe heel mooi weer daar, dit zegt mij alleszins de foto met de witte boedha gesluierd door een paar witte wolken en een mooie blauwe lucht.

    Joke het gesprek op Stubru vond ik heel goed.
    Have fun maatjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. als een echte verslaggever joke ;) Je kan misschien vaste reporter worden bij Stu Bru, Sally great pics. Enjoy it, hier regent het shit. Greetzz Kris

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hier kun julle het zelf eens beluisteren:

    http://youtu.be/aODuxlXq9Ig

    Moest de link hier niet werken heb hem ook op je facebook gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn jullie te lezen en fotookes te zien ! En ja, Sri lanka is niet makkelijk te bereizen maar wel de moeite. :). En euh mieke : uw 'bv' optreden op de radio was geslaagd hoor !!! :) en groetjes van ulle witte tijger (die zorgt dat ik wat 'huiselijker' ben :) en van mij he !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De foto van Joke met het aapje en deze met de boedha vind ik top!

    Jullie tezamen zeldzaam, mooie vakentieherinnering!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl