zondag 14 augustus 2011

SRI LANKA 2011 (Negombo)


Vandaag hebben we rond 8u ontbeten in ons guesthouse in Bentota (lichtjes koppijn), rugzakken omgegespt en vertrokken richting busstation om de bus richting de hoofdstad Colombo te nemen.
We hadden een aircon busje kunnen doen stoppen om ons (zo hoopten we althans) op een meer comfortabele manier ginder te krijgen.
Doch de airco stelde niet veel voor en het busje was propvol! We waren blij dat we na een tweetal uur in Colombo aankwamen.
Doch, we waren niet lang blij! Wat een stad zeg! Een grootstad zonder ook maar een greintje charme of sfeer! We hebben een uur rondgestapt om iets geschikt te vinden om te slapen, zonder succes! Alles was er peperduur, en de budget arrangementen waren echt ondermaats (vuil, vies en nog overprijsd!). Zoals het een grote stad in het noorden betaamd, zijn hier geen terrassen, restaurants (toch niet zoals wij die kennen) te vinden, dus iets drinken was ook niks...
Ten allerlaatste zijn we gewoon een andere bus opgestapt en ons in Negombo laten afzetten. Negombo is een anderhalf uur van Colombo verwijderd en is eigenlijk een soort transit-dorp voor toeristen. Hier beginnen of eindigen de meesten hun reis omdat Colombo echt niets heeft wat de moeite is.
Hier vind je massa's guesthouses, en kleine restaurantjes en kraampjes die je toch een beetje een sfeergevoel geven die bij een vakantie hoort. Pas op, er is hier ook een strand, maar dat kun je niet vergelijken met de stranden in het zuiden. Hier gelijkt een strand op een vuilnisbelt, alles wat aanspoelt, blijft hier gewoon liggen en het is eigenlijk onbruikbaar.
Maar hoe je het ook draait of keert, het is beter dan Colombo.
Het was reeds 14.30 toen we hier aankwamen, en dus hebben we niet veel meer gedaan. Bagage afgezet in een guesthouse/hotel die we kunnen vinden hebben voor een 1500 rupie en het meteen voor 2 dagen genomen hebben, zo hebben we nog een kamer tot we naar de luchthaven moeten morgennacht.
We zijn de buurt eens gaan verkennen, hier en daar iets gedronken, iets gegeten, verder niets eigenlijk. Ook foto's heb ik hier niet veel genomen....omdat er niet echt iets te fotograferen valt...
Gewoon wat rust nemen voor de lange vlucht terug morgen...


PS van Joke:

Ik heb Carl hier netjes afgedroogd tijdens een spelletje pool!!!! :-)

Spicy grilled cashew nuts als snack bij een biertje...

Joke weet niet meer van welk hout pijlen gemaakt....

Ik zoals altijd de rust zelve... :-)






spelletje pool!

1 opmerking:

  1. Toch nog een mooie afsluiter zien te vinden he Carl, een beetje creatief zijn he maat en post gerust meer een foto van die puinhoop daar :-)
    Hier heeft het vorige nacht en deze voormiddag bakken water gegoten zo een 20 liter per vierkante meter.
    Ben deze middag uw collega tegen gekomen die niet ver van jou woont. Hij had ook jullie blog gevonden en vond jullie reisverhaal wel leuk. Ik heb hem gezegd dat hij dan maar eens iets moest posten maar dat zag hij blijkbaar niet zo goed zitten. :-)
    De foto's nu:
    Aan het gezicht te zien van Joke wel maar ze heeft toch gewonnen met de rust zelve :-)
    Goeie terugreis maatjes, ik heb spijt dat ik jullie zelf niet kan komen afhalen maar passeer zekers nog bij jullie voordat jullie terug vertrekken!

    Groetjes,

    Patrick, Greet en Leen

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl