donderdag 4 augustus 2011

SRI LANKA 2011 (Sigiriya)

Pffft stressy dagje voor ons vandaag! We hadden dus geheel uitzonderlijk een chauffeur genomen omdat we toch bepaalde zaken onderweg wouden bezoeken en dat dit makkelijker was met de rugzakken en zo. Maar reeds na een uur waren al beiden ongemakkelijk... die chauffeur brengt ons telkens naar de dingen die hij aanbeveelt (waar hij waarschijnlijk commissie krijg) of waar de toeristen normaal naartoe gaan. We wilden naar een lokale bakkerij, hij brengt ons naar een iets meer upscale winkeltje waar ze iets sjiekere (weliswaar ook lekkere) produkten verkopen...
Nu ja, uiteindelijk zijn we dan wel zoals gepland de 2de stop in de “golden triangle” gaan bezoeken, de ruïnes van Pollonawura. En dat was zeker en vast de moeite!! Veel interessanter dan de oude stad die we gisteren hadden bezocht. Maar het was warm!! Pokkeheet!! Potverdorie, je moet daar altijd je schoenen uittrekken om een heiligdom te betreden, en dat zand was heet!! Niet te geloven, ge kon er eieren op bakken, letterlijk! Na de hele voormiddag rond te hossen op dat domein, terug naar de chauffeur die netjes op ons wachtte en ons naar een drankstandje van een vriend wou leiden....niet dus! We gingen er net naast bij mensen die helemaal niets verkochten! :-)
Daarna reed hij naar een restaurant/verhuurbedrijf voor onze safari in het nationale park Minneriya (je bent verplicht met een gids en jeep te gaan)... Daar werd ons niets gevraagd, eten voorgeschoteld (eten wat er was) en dan werd gevraagd of we ook het park in wilden... De chauffeur was weg, dus daar zaten we dan! We hadden niet veel keuze dan deze safari te nemen (zonder te weten hoeveel het zou kosten bij een andere jeep driver, die stonden met massa's aan de ingang van het park te wachten). Ik wou dan tegen valavond gaan om ten eerste meer dieren te zien, en ten tweede mooiere foto's te nemen...maar neen het moest nu en dan zijn...
De jeepsafari was min of meer ok, we hebben wel wat dieren gezien (Wilde olifanten, waterbuffels, arenden, schildpadden) maar verschrikkelijk spectaculair was het nu ook weer niet....
Daarna reed die chauffeur ons naar Sigiriya naar het guesthouse waar we nu zitten, ondanks dat wij duidelijk aangaven hier niet te willen blijven, drong hij toch aan de kamer te bekijken en hij wou eventueel nog verder rijden....maar je kent dat dan, dan staan ze daar direct te zagen en toen was voor ons de maat vol! We hebben de kamer dan genomen (hij was proper en niet duur), maar we hebben de chauffeur bedankt voor bewezen diensten! Hij was heel aangeslagen en we hadden het er wel even moeilijk mee, maar het was het beste voor beiden denk ik. De chauffeur vraagt toch voor hier een aanzienlijke som en wij krijgen niet waarvoor wij op reis gaan! We voelden ons precies 2 neckermann toeristen!
Vanaf morgen gaan we terug alleen op pad, zonder driver, met publiek transport, met de hassle, maar met de vrijheid :-) We zien wel waar we geraken :-)
Morgenvroeg gaan we om 7u vertrekken om de Lion Rock te beklimmen, naar het schijnt is het redelijk lastig....we gaan zien :-)
Vanavond geen wifi, maar hopelijk kunnen we morgen terug posten....

PS van Joke:

Na al de troubles die we al hadden, toch mooie dingen gezien.
Nu hebben we echt het gevoel dat de reis begint.... we zijn vanavond vertrokken van het domein van de guesthouse en beginnen wandelen. Onderweg een Tuk-Tuk tegengehouden met een jong manneke erin die het supercool vond om met ons een ritje te doen! Zo stoefen tegen zijn vrienden dat hij deed! :-) Gewoon even de narigheid uit ons lijf laten waaien en een ritje gedaan naar nergens, want we moesten op tijd terug zijn. Bij valavond wordt het hier gevaarlijk op straat, omdat de olifanten dan op pad gaan :-)
Deze avond een heerlijke fish&Chips gegeten, even iets anders dan de rice&curry en een fris biertje gedronken. Straks nog even chillen op ons terras en dan bedje in zodat we fris zijn morgen voor de klim.... hoewel zonder airco op de kamer ???? We zien wel! Voor ons is er alleszins een last van onze schouders gevallen en morgen begint het reizen met bussen, zware zakken, tuk-tuks, zoeken, wachten, vloeken..... maar we doen het dan op onze manier. Zei er ooit eens geen grote meneer...” I did it my way”????   

Onderweg...Joke voor een groooote buddha!

Oude stad van Polonnaruwa

Ik moest en zou mijn coconut helemaal leegeten!!

Joke voor een nog groooooootere Buddha


Joke bij de aapjes in Polonnaruwa

Het hoofd van een liggende Buddha

Olifant in Minneriya


guesthouse:

Globetrotter tourist inn (basic kamer, voor airco betaal je bij)

Food & drink:

de globetrotter serveert lekker eten en een ontbijt met een eitje


5 opmerkingen:

  1. we zijn blij iets van jullie te horen , en inderdaad eigen manier is steeds de beste manier .Wees voorzichtig en kom veilig thuis met prachtige verhalen ......
    Ingrid en Pa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat gaan we zeker doen.... en niet ongerust zijn als je even niks hoort..... internet is hier geen evidentie! Verhalen hebben we al met hopen zelle!!!! De reis wordt precies alleen maar mooier en mooier naarmate we naar het zuiden trekken!
    Dikke kus van ons allebei!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Carl in de goede volgorde geplaatst ook, zou over elke foto wel iets kunnen zeggen maar doe dit nog wel hier he.
    Foto 1 vind ik de beste in dit reeksje omdat Joke niet poseert en in beweging is, de grootte van de boedha, de natuur, het mooie weer, het kader eentje voor aan de muur maat!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl