vrijdag 7 april 2017

USA 2017 (Vermont)

Omdat we vandaag toch wat kilometers af te leggen hebben, staan we vroeg op en gaan we richting Vermont.  We hebben de route gekozen die ons door White Mountains state park laat rijden en daar hebben we geen spijt van. Het is hier prachtig. In de herfst moet het hier zeker mooi zijn om de bladeren aan de bomen in alle kleuren te zien, maar ook de sneeuw die er nu ligt heeft zeker zijn charmes. We hadden verwacht dat het wat kouder ging zijn dan bij ons thuis, maar er liggen hier echt nog pakken sneeuw. Het lijkt wel hartje winter. De wegen liggen er wel goed bij, bij ons zou dat een ramp zijn, dus niets belet ons om rustig te rijden en te genieten van alles dat we zien. 
De trip van vandaag brengt ons bij wat wij op voorhand al zagen als highlight van onze reis: de enige echte Ben en Jerry’s factory. Hier hebben we echt naar uitgekeken. We komen binnen en de hele omgeving en het gebouw stralen de typische Ben en Jerry sfeer uit. 
We boeken een rondleiding en krijgen een film te zien over de geschiedenis van Ben en Jerry, mogen een kijkje nemen in de productieafdeling en mogen een nieuwe smaak uitproberen die nog op de markt gaat kopen. Na het bezoek kopen we nog een paar bolletjes (Carl had ervoor ook al een paar bolletjes gekocht) en zo hebben we toch heel wat smaken kunnen uitproberen die ze bij ons niet hebben. Ze hebben hier wel 65 smaken, ik daag jullie uit om die bij ons in de winkel ook te zoeken. Vele smaken die ze niet meer produceren kun je gaan bezoeken op het kerkhof van Ben en Jerry’s :-) 
Voldaan zetten we onze tocht voor en die brengt ons terug naar het zuiden, want we keren stilaan terug richting Boston. Het vinden van een leuk motel, met en cafeetje in de buurt is deze avond niet gemakkelijk. Ofwel vind je het ene, ofwel het andere, maar niet op wandelafstand bij elkaar.
Dus kiezen we voor een Super 8 motel (75 dollar) en gaan we iets verder in stad iets eten bij Big Fatty’s barbecue. geen biertje dus, want er moet gereden worden. Wat er morgen op de planning staat, weten we nog niet. We zien wel wat de dag ons brengt. 


Joke en Carl

1 opmerking:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl