dinsdag 24 juli 2012

Nieuw-Zeeland 2012 (Christchurch - Kaikoura)


Het klokje rond slapen we...... blijkbaar is de lange reis toch in onze kleren gekropen. Gisteren deden we al wat boodschappen en daardoor kunnen we nu een lekker ontbijtje nemen in de camper.
Als we iets onthouden hebben van het winkelen hier..... Nieuw-Zeeland is duur!!!!!!! Amai, vergeleken met Belgiƫ zijn de voedingsmiddelen hier dubbel zo duur. Misschien omdat het hier de stad is, of misschien kozen we het verkeerde warenhuis, maar we vrezen dat de prijzen elders ongeveer gelijk zullen zijn. Dat wordt toch wel beetje prijs vergelijken bij het winkelen.
Na het ontbijt trekken we richting Christchurch, of wat daar momenteel van overblijft. De stad is helemaal in heropbouw na de aardbevingen van vorig jaar. Veel valt er dus niet te zien buiten werken, overblijfselen en inventief geplaatste schipcontainers in verschillende kleurtje die het winkelcentrum vormen. De gondel en de tram die we wilden doen, zijn nog niet terug in dienst, dus na een kopje koffie vertrekken we hier al snel terug. We trekken naar Kaikoura, het walvissencentrum. Hier willen we morgen naar de walvissen gaan kijken.
Onderweg naar daar nemen we de GoreBay scenic route, een leuke afwisseling met de Highway 1.
Net voor we Kaikoura binnen rijden krijgen we nog een mooie kustlijn vol “Rock Art” te zien. Het regent, en we weten dat we hier morgen terug voorbij moeten, dus besluiten we morgen fotootjes te nemen.
In Kaikoura rijden we meteen naar het walvissencentrum, waar we meteen de boot voor morgen boeken. Nog een winkeltje doen en dan naar de Kiwi-Holiday-camping. Hier brengen we de nacht door... eindelijk internet!!!!!

Joke
Christchurch in heropbouw

winkels in schipcontainers

pitstop onderweg

cathedral cliffs 

oppassen!

even stoppen langs het strand

jammer van de mist....

Gore Bay scenic route

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl