vrijdag 6 augustus 2010

LAOS 2010 (Vientiane)

Eerst en vooral, voor de mensen die ooit naar Laos willen gaan, eerste goed adresje :
-----------------------
Souphaphone Guesthouse
Ban Watchan
Chanthabury District
Vientiane
-----------------------
Dat is het guesthouse waar we nu verblijven, super value for money!! Die van de lonely planet waar we eerst zaten suckt big time!
Als je buiten komt en je gaat 20m naar links, heb je op de koop toe een heel goed restaurantje (Ban Vilaylac Restaurant), altijd volk en het schijnt heel gekend te zijn.

Zo, dat gezegd zijnde, gisteren hebben we de hele dag rongekuierd in Vientiane...heeeeeeeeeeeerlijk !! De "bezienswaardigheden" gaan bekijken (en dat zijn er echt niet veel, afgezien van een paar tempels) waaronder vooral rondgedwaald op de marktjes en rond de eetstalletjes.




Maar eigenlijk vooral genoten van de sfeer en het zalige relaxe niets doen :-). We hebben 's middags een hot curry soup gegeten...toen ik ervan at, had ik iets van ... mmm pikant maar 't valt wel mee...na een paar happen...WTF??!! zo hot zeg! 't zweet liep van ons gezicht!! Direct maar een BeerLao bijgevraagd!! (ze hadden wel rijst bijgegeven om te blussen).
's avonds nog een fikse wandeling langs de Mekong gedaan om iets te gaan eten op een restaurant met dakterras en uitzicht over de Mekong. Net op tijd trouwens voor het begon te regenen, wat zeg ik, gieten!! (het is hier tenslotte nog altijd volop regenseizoen). Maar op het (overdekte)terras gaf het wel iets extra gezellig :-) Genieten, echt genieten!!





Na een verkwikkende nachtrust gaan we vandaag de bus nemen naar een buddha park...en misschien gaan we ook naar de friendship bridge (zal van het weer en de staat van de weg afhangen en zo).

Zo, dat was het dan voor vandaag...









3 opmerkingen:

  1. Hoi maatjes,
    Doet me plezier om te lezen dat jullie het ginder zo naar jullie zin hebben.
    En Laos kennende weet ik zeker dat het alleen nog maar beter gaat worden, wacht maar totdat jullie in Luang Prabang toekomen, dat is het ultieme genot ;-)
    Btw, de bakery shop in Vientiane niet vergeten hé !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, op de foto : cocktails, asbak, dessert, goe bezig mannen en ja, 'pikant' eten vermelden als 'reden' voor te drinken : moet ik onthouden. En och jo, die regen : dan kan je je recente aankopen in as adventure tenminste misschien gebruiken :). xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Doet plezier jullie zo te zien genieten, mooi vastgelegd, fijn om zoveel mooi te delen!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl