zaterdag 14 augustus 2010

LAOS 2010 (Luang Prabang)

Net terug in the town :-) Het was een fantastische ervaring in elephant village!! Echt super om op de olifanten te leren rijden en die machtige sterke dieren commando's te geven (alhoewel ik soms toch de indruk had dat de olifant zich bitter weinig aantrok van mijn commando's en liever een blaadje plukte aan de kant van de weg, of erger nog, een met zijn kop begon te schudden!), gelukkig was er ten allen tijde wel een begeleider mee die van achter op de olifant zat of er naast liep. Ook de omgeving was schitterend! Je kreeg ook antwoorden op alle vragen of het wel een goed idee was om als toerist olifant te rijden, en waar alle olifanten vandaan kwamen (iedere olifant had wel zijn schrijnend verhaal). Allen kwamen ze uit de bosbouw waar ze medogenloos moeten werken tot ze er letterlijk bij neervallen (veel te zware boomstronken sleuren, aangepord met messteken in de buik!!). In het wild hebben ze geen enkele kans meer, daar sterven ze de hongerdood, en nu moeten ze nog 4u per dag werken om toeristen rond te leiden, hetgeen voor hen geen al te zwaar werk is, voor de rest rusten in de jungle.
Ook het wassen van de olifant is iets heel apart, ik had alle moeite van de wereld om er op te blijven zitten!! Ik had dan ook nog de sterkste van de olifanten gekregen (omdat ik natuurlijk de dikste van de groep was), geene gewonen zulle!!
We waren met 6 mensen die de cursus volgden en het waren allemaal toffe gasten (en meiden) (2 meisjes uit Wales, een kerel uit Engeland en een gast uit Venezuela) , in de namiddag zijn we met een longtail bootje naar de Tan Sae watervallen geweest, fantastisch!! Net lekker weer om te zwemmen, heerlijk in de vrije natuur!!
We moesten altijd met het bootje van onze slaapplaats naar het restaurant en zo ook 's avonds...na de maaltijd zaten we lekker bier te drinken en te praten toen eigenlijk bleek dat we voor donker naar onze slaapplaats dienden terug te keren... Doch op het moment dat we dan opgebeld werden door de gids en wilden vertrekken, begon het daar te stormen en te regenen dat het gene gang meer had! Het was te onveilig om dan de boot te nemen en we zijn gebleven tot het over was....daarna met het licht uit enkele gsm's op zoek naar de half ondergelopen boot, en in de pikkendonker terug....dat was ook een aparte belevenis :-)
Onze lodge was super!! Prachtig balkon met uitzicht op de jungle en de rivier, door ons badkamervenster de olifanten!! Binnenin sfeervol ingericht met schemerlampen, supergroot hemelbed met muskietennet !!


Vandaag zijn we in de namiddag terug naar het dorp gekomen, waar het pokkeheet is en waar we een fantastische ontdekking gedaan hebben! Utopia!! Je moet er naartoe door een wirwar van straatjes, en dan kom je uiteindelijk terecht in een soort openlucht bar waar je overal kan liggen, loungen eigenlijk... Het is in verschillende plateaus ingericht en je kan er overal liggen op kussens met een fantastisch uitzicht op de rivier. Ongelooflijk zalig!! Lekker drankje of waterpijp en dan maar soezen en relaxen of gewoon in slaap vallen!!
Echt vakantiegevoel!! :-)
Nu gaan we stilletjesaan naar ons guesthouse om de rugzakken te pakken (hopelijk gaat alles er nog in want we hebben vanalles op de markt gekocht) want morgen moeten we terug verder, bestemming Chiang Mai, Thailand.

JConTour tip voor Luang Prabang :

Phasith Guest House
Phousi Road, Ban Aphay
LuangPrabang Lao PDR


Sabadeeeeeeeeee (vanaf morgen is het sawadee :-) )


Soung!!!  (Pootje omhoog om op te stappen)















Pai !!!!  (vooruit)















Soung !! Joke


Samen in de regen op de olifant (alhoewel die niet te zien is)















Joke soezen in Utopia




























Carl relaxen in Utopia















Joke in de longtail op weg naar Tad Sae


Carl als mahout


Joke doet ook een poging


Long Tail boat naar....



Tad sae watervallen....

4 opmerkingen:

  1. Ongelofelijk !Wat een pracht van een verhaal! Geniet er nog goed van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist wel dat jullie net zoals ik verslingerd gingen geraken aan Luang Prabang :-)
    't Is leuk om te lezen hoe jullie jullie amuseren.
    Wish you lots of fun in Thailand !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb jullie blog getoond aan een collega op het werk welke ook de meeste dingen gedaan heeft wat jullie ook doen,
    en ook hij was enorm onder de indruk van dat reisje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl