dinsdag 12 augustus 2014

Australië 2014 ( Surfers Paradise)

Nog danig onder de indruk van wat we gisteren te zien hebben gekregen, worden we vandaag wakker. We besluiten om niet te stoppen in Brisbane vandaag, maar even door te rijden tot de Gold Coast en zien wat dat geeft. Een plek genaamd 'Surfers Paradise' is het doel voor vandaag.
We rijden op het gemak en stoppen hier en daar even om iets te drinken. We merken dat Bruce Highway van een leuke éénvaksbaan overgaat naar een heuse drievaksbaan. Daarmee gaat het gevoel gepaard dat we uit 'ons' Australië rijden. Het rustige laybackland met kleine dorpen en gezellige plaatsjes.... het einde nadert dus echt....
Onderweg rijden we voorbij een heleboel themaparken, Movieworld, Wet'n Wild, Outbackworld, Seaworld.... allemaal vlak bij elkaar. Als je hier een weekje kampeert, kan je die allemaal doen. Wij hebben er geen tijd voor en rijden door.
Als we Surfers Paradise binnenrijden, merken we dat het helemaal niet zo paradijselijk is als de naam laat uitschijnen. Laat ons zeggen dat je het kan vergelijken met 'Benidorm', hoge gebouwen, veel winkels, uitgaansbuurten, .... we dwalen een beetje door de stad en de winkels, maar besluiten om toch terug naar Brisbane te rijden om te slapen.
Tegen avondval zouden we er moeten zijn en zo kunnen we morgen een hele dag Brisbane verkennen.
Dat was dus buiten het jaarlijkse festival gerekend hier...... alle campings volzet!!!!!! In het doner rijden we van hot naar her en vinden maar geen plaats om te slapen. Kleine banen durven we niet doen, omdat we geen wildlife willen aanrijden en langs de highway is het moeilijk een camping te vinden. Dus..... we rijden een service station op (tankstation) en zien dat we niet de enigen zijn met dat idee. Het staat hier vol vans en campers. Nette WC's en douches hier, veel eetgelegenheden die hele nacht open blijven, een lounge met stopcontacten om alles te kunnen laden.... Ideaal!!! En GRATIS!!!! Dit hadden we vaker moeten doen. Risico zit er wel in dat ze je om een uur of zes in de morgen vragen om te vertrekken...; maar dat zien we dan wel! Nu genieten we van onze gratis plaats en zorgen we dat de inhoud van ons koelkastje en onze voorraad eten op geraakt!
g'day mates,

Joke

Surfers Paradise

Surfers Paradise

Toegang tot het strand

Surfers Paradise.... beach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl