maandag 12 augustus 2013

India 2013 (Agra)

Na een semi-confortabele nacht in de trein, kruip ik om een uur of acht in het lowerbedje bij Carl om samen naar buiten te kunnen kijken. Boven heb ik immers geen venstertje. Grappig hoe heel de rit door de ene na de andere venter komt leuren met voedsel en drank. Chips en koekjes, daar houden we het voorlopig bij. Om een uur of elf zouden we in Agra moeten aankomen, mar dat is buiten het vele stilstaan van de trein gerekend. Ik denk dat de trein evenveel heeft stil gestaan als dat hij gereden heeft. Wat je ziet aan de kant van de sporen is onbeschrijflijk! Naast de mooie natuur en dieren tussen de dorpjes in, zie je in schril contrast mensen die echt op een vuilnisbelt leven. Kinderen die met plastieken zakjes de vuilnis afschuimen op zoek naar iets om te eten. Met momenten slikken we hier echt even de krop in onze keel door. Toch zwaaien ze allemaal vrolijk naar ons….
Een uur of twee later dan verwacht stappen we het station van Agra binnen en ne nemen we een tuktuk naar het hotel. Hotel Kamal is niet de grote luxe, maar daar hebben we voorlopig echt geen behoefte meer aan. We zijn danig onder de indruk van alles dat we hier zien en prijzen ons gelukkig met een bed, een douche en elkaar.
We nemen een tuktuk om de bezienswaardigheden van Agra te ontdekken, maar de Taj mahal bewaren we voor morgen bij zonsopgang. We kunnen hem wel heel mooi zien vanop het roopftopterras van ons hotel.
Eerste stop die we aandoen is The Red Fort, lweer een indrukwekkend Fort, en alweer helemaal anders dan de vorige die we bezochten! Ware het niet dat het zo heet was, dan hadden we hier zeker nog langer rondgekuierd. Volgende halte is the Baby Taj, een miniversie van de echte Taj en best leuk om gezien te hebben. Wij genieten hier vooral van de schaduw en de aapjes en papegaaitjes; Veel rust krijgen we hier echter niet….. net als in het Fort, staan er overal Indiërs te wachten om met ons op de foto te willen. Wel 100 keer poseren we met de lokale bevolking… wat ze eraan hebben begrijpen we niet goed, maar we lijken wel filmsterren!
Laatste stop voor vandaag is het park aan de overkant van de Taj, waar je mooie foto’s kan nemen van de achterkant, vooral bij zonsondergang. We zijn hier een beetje te vroeg, dus kopen we wat chips en drank en besluiten te picknicken terwijl we wachten. Ik prijs me gelukkig….. picknicken met de Taj op de achtergrond!!!!!!! How lucky can one be! De wolken zijn echter van de partij en voor Carl is dat geen goed nieuws…. De verwachte foto’s van de zonsondergang zal hij niet kunnen nemen en op de koop toe beginnen er regendruppels te vallen. We besluiten dan maar terug te keren naar het hotel. De tuktuk chauffeur had andere plannen, weer één of andere bazaar, maar we hebben vriendelijk bedankt. Natuurlijk zijn we nog niet goed terug in het hotel en de hemel is helemaal open geklaard. Carl baalt….. dat hadden toch nog mooie foto’s kunnen zijn. Dan maar hier op het dakterras plaatjes schieten met een biertje erbij.
We zoeken ’s avonds nog wat rond naar een gezellige plaats om te eten, maar blijkt dat het in ons hotel ook best gezellig is…. Dus daar blijven we deze avond lekker genieten van spijs en drank.
Alweer beseffen we hoe gelukkig we zijn en ja….. India bekijken we ondertussen met een hele andere bril…. Jammer dat het alweer bijna opzit!
Morgen dan nog maar eens vroeg uit de veren om de Taj te bewonderen bij zonsopgang. Ik vind het zowieso het indrukwekkendste monument dat ik ooit gezien heb!

Namasté,

Joke

Carl op het dakterras

Red Fort

De taj Mahal vanop het Rode Fort

binnen in het Rode Fort

vele kinderen hebben mascara op

the gate van Baby Taj

baby Taj

De échte Taj, achterkant

een geitenhoeder

picknick met zicht op de Taj

kinderen 

zonsondergang vanop het dakterras

Joke bij zonsondergang

een aapje op het dak
JC ontour-tips:

accomodatie:

Kamel hotel is heel basic, heeft aircooling en geen airco. Maar het dakterras is zeer gezellig en geeft je een super uitzicht op de Taj! Je kan hier degelijk eten en ze zijn erg vriendelijk!

Food en drinks:

het dakterras van Kamal hotel heeft alles wat je nodig hebt. Degelijk eten, lekkere pannenkoeken, fris biertje en een prachtig uitzicht!


2 opmerkingen:

  1. Ik vind het super jouw verhalen joke...en ook een tikkeltje jaloers ;-)...geniet daar nog en ook met elkaar!! Dikke bees x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. kijken echt uit naar de overige foto's , en eindelijk toch goed weer , tot donderdag xxx zorg goed voor elkaar !!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl