woensdag 5 augustus 2015

THAILAND 2015 (Bangkok)

Na een dagje minder mooi weer in Ao Nang, waar we vooral nog wat hebben rondgekuierd en souvernirs hebben gekocht, pakken we alles in. We hebben hier een hele mooie tijd gehad en gaan nu weer op weg naar Bangkok.
We kozen ervoor om toch nog een nachtje in Bangkok door te brengen alvorens weer naar huis te vliegen. We houden van de bruisende stad en gaan deze keer op zoek naar een heel ander deel van de stad. Deze keer verblijven we in Nana hotel, vlak bij de beruchte Nana Plaza.
We komen aan in luchthaven Don Muaeng, en het moet gezegd, hier een taxi te pakken krijgen is geen sinecure.... een ellenlange file en de chauffeurs moeten zelf naar binnen komen om je op te pikken. Lijkt ons niet echt efficiënt en we moeten dus echt wat geduld hebben om hier wag te geraken.
Aangekomen aan ons hotel valt ons meteen op dat dit wel een heel andere buurt is dan Khao San, maar het heeft ook zijn charme....
De Thaise dames staan hier echt allemaal te wachten op een heer die met hun een glaasje wil drinken, barretjes goed gevuld. We hebben nog nooit zoveel Thaise meisjes bij elkaar te zien. Alleenstaande mannen ook bij de vleet hier.
We maken nog een wandeling en gaan op zoek naar iets om te eten. Het verbaasd ons dat je zo dicht bij alle bars hier ook een hele groot Islamitische buurt hebt.... Van tegenstellingen gesproken. Hier leeft het wel allemaal in peis en vree naast elkaar.
Nog een massage voor onze laatste avond, een drankje en op naar het hotel.
's Morgens mogen we er genieten van een uitgebreid buffet en daarna maken we onze zakken. We vragen of we tot ons vertrek nog gebruik mogen maken van douches en zwembad en dat is geen probleem.
Eerst willen we wel eens op zoek naar Terminal 21. Dat blijkt een heel groot shoppingcenter te zijn, dat ingericht is naar het idee van een luchthaven. Elke verdiep een ander land en aan de roltrappen kan je zien naar welke gate je gaat...   slechts één halte met de skytrain en we zijn er!
Shoppen doen we niet echt, maar het is wel leuk om hier eens rond te lopen en elke keer het gevoel te hebben in een ander land aan te komen. We lijken een wereldreis te maken op één dag.
Vooral op de bovenste verdieping vinden we het fantastisch!!! San Fransisco pier is hier omgetoverd tot één grote foodmarket. We kopen een foodcard en kunnen hier voor geen geld (3 euro voor twee) heel lekker eten en drinken!
Daarna relaxen we nog even aan het zwembad en douchen ons alvoor we naar de luchthaven vertrekken.
We nemen een taxi, speciaal eentje op straat omdat die met meters rijden, maar deze denkt ons toch nog even te kunnen afzetten en vraagt 800 Bath!!!!! We dachten het niet!!! We betalen hem 600, nog teveel, maar hij heeft ook de tolwegen betaald. Volgende keer toch maar doorvragen om de meter op te zetten.
We sluiten onze vakantie af door nog enkele uurtjes op de luchthaven rond te hangen en onze laatste Baths uit te geven.
We hebben genoten, Thailand.... u was fantastisch!!!!

Tot de volgende keer!

Joke


1 opmerking:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl