donderdag 23 juli 2015

THAILAND 2015 (Bangkok)

Vandaag een relax dagje Bangkok op de planning!!  We hebben hier eigenlijk de highlights al gezien in het verleden dus, niets hoeft nog per sé.
We zijn vanmorgen opgestaan rond half acht, de reis van gisteren blijkbaar goed verteerd, want we waren beiden fris als visjes :-)
Ontbijt was inbegrepen in de prijs van het hotel dus dan hebben we het er maar goed van genomen en een hele tijd blijven zitten op het terras.   Daar hebben we effen besproken wat we vandaag zouden doen…het zou een dagje watertaxi worden!  Aangezien het hier bloedheet is, en je zweet van 2x niets te doen, leek ons op het water ronddobberen in een fris briesje het beste idee.  Aan de stops gingen we dan wel zien wat we nog wilden zien. 
We zijn te voet tot aan de pier gestapt, na nog een grote pitstop om gewoon te luieren en te genieten van een ijskoffie.  Rond een uur of 10 zijn we dan richting waterkant gestapt, via een fort langs de wandel-esplanade tot aan een halte van de taxi-boot.  Een ticket voor een ganse dag te varen koste 150 bath (zo een 4 euries).
Eerste halte was China town!   Jongens jongens, wat een rommel bijeen!!  Ali Express life!!  Kilometers marktjes waar ze stuff verkopen waar niemand volgens mij iets kan aanvangen!!  Knuffels (te koop per 6), schoenveters (per 7000 of zo), poppekes, pareltjes om op je wagen te kleven (huh??), zuignappen, whatever!!  En dan het eten!!  Wat een rotzooi!! Stinken, uren in de wind en onherkenbaar wat die in hun botten spelen!  Gedroogde vis, fruits, vissenkoppen, ogen, ingewanden, glibberige champions (of zo), in fluo sausjes, witte glibber met zaad in….bweeeuuuuk!  In een land waar zo een lekker eten te vinden is, slagen die chinezen er weer in onmenselijke dingen op tafel te toveren!!  Nota aan mezelf : Als ik ooit écht wil afvallen, moet ik een maand naar China!!
Volgende stop was de bloemenmarkt, onvoorstelbaar veel bloemen, sommige ingepakt in krantenpapier (per stuk!), bloemen die we nog nooit hebben gezien, orchideeën… mooi om te zien.
Ook nog een tempeltje meegepikt, je kan moeilijk in Thailand zijn zonder tempel te bezoeken…dus bij deze…
Bootje terug genomen tot ongeveer Kao San, waar we verblijven…  Na deze inspanning wat gaan uitblazen bij het zwembad voor een frisse duik en wat te luieren.   Douche genomen en tuk tuk richting Pat Pong night market om wat spullen te kopen voor thuis.  De restaurants daar in de buurt zijn echter van bedenkelijk allooi en duur!  In de gay-coté (of all places) zijn we dan toch op een gezellig restaurantje gebotst waar we versnaperingen en wat bier hebben gedronken.
Tuk Tuk terug naar onze vertrouwde cheapo! omgeving :-)  Hier hebben we een heerlijke full body massage genomen van een uur alvorens te gaan avondeten!   Ik dacht een heerlijke relax massage, maar het was een thaise massage!!  Dat was andere koek!  Wist ik veel dat die meisjes zo veel kracht in hun handen hadden, amai mijn oren!!  
Na het avondeten nog enkele bars afgelopen om cocktails te hijsen en daarna bedje in!! Morgen drukke dag!

Sawadee,

Carl

dode varaan in het water

hot hot hot

de verplichte tempels, deze onderweg naar de pier

pitstop, groten dorst!!!!

watertaxi

chinatown

bloemenmarkt

Bloemenmarkt

standbeeld, vergeten voor wie

na de bloemenmarkt nog een tempel

vriendje van Nouga!

chillen!

Khao San

een slaapmutsje

1 opmerking:

Dank je voor je reactie! Joke & Carl