donderdag 1 november 2012

Lissabon 2012 - dag 4

Vandaag onze laatste dag hier. Morgen moeten we voor het ontbijt al de metro nemen naar de luchthaven. Zo een laatste ontbijtje gaat er dus gewillig in.
Daarna besluiten we het trammetje nog eens te nemen dat ons naar het hoogste gedeelte van de stad brengt. Daar zijn enkele monumenten te bezoeken en genieten we er ook van om door de gezellige smalle straatjes te kuieren.
Omdat het een feestdag is mogen we tot 14.00 de meeste gebouwen gratis binnen. Dat is mooi meegenomen.
Winkeltje in, winkeltje uit snuisteren we naar de juiste souvenirs om mee te nemen naar huis.
Voor we terug keren naar het lager gelegen stadsgedeelte, besluiten we ons in een lokaal restaurantje tegoed te doen aan geroosterde sardientjes, specialiteit alhier. Mmmmmm, heerlijk. Gewoon vis pur sang, met een aardappeltje en wat groentjes. Een echte aanrader!!!!
Dan gaan we weer op pad, richting Hard Rock café en we wandelen over de brede laan die doet denken aan de Ramblas. Daar duiken we de metro in op zoek naar het shopping center waar we in onze reisgids over lazen, vlak bij Rato, maar dat viel echt tegen.... helemaal niet gezellig en zelfs geen leuke foodcourt.
Dus snel weer naar buiten en de bus op. Die brengt ons terug hogerop in de stad waar we afstappen aan een zeer leuk(e) terras / tuin Een typisch (tram)liftje brengt ons weer naar beneden en voor we het weten begint het te schemeren. Terug gaan naar de Dokas om te gaan dineren zien we niet meer zitten en we keren terug naar het binnenpleintje met verschillende restaurantjes waar we eerder deze reis al gegeten hebben. Deze keer kiezen we voor pizza. Heel lekker en we blijven nog wat nagenieten van een lekker wijntje. Als we naar het hotel terug willen keren, springen we een winkel binnen die de doorgang blijkt te zijn van een heus shopping center dat lekker laat open blijft. Hartstikke gezellig en een leuke foodcourt.... hadden we dat eerder geweten.... We doen nog wat laatste inkopen en nemen dan de metro terug naar het hotel. Vanavond kruipen we maar eens vroeg onder de wol, want morgen moeten we heel vroeg op de luchthaven zijn.
Aan alle liedjes komt een einde zeggen ze, en dit avontuur is alweer voorbij.


Elke stad heeft zo zijn eigen poort

de électrico

dit is pas vakantie!

kleine straatjes, grootse zichten

past er net tussen

kuieren door de steegjes

nieuwe vriendjes maken

1 opmerking:

  1. blij dat jullie echt hebben genoten van Lisboa, mooie beelden die voor mij veel meer zeggen dan zoveel woorden. Blij dat ik jullie mag kennen om zoveel!




    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je reactie! Joke & Carl