dinsdag 30 oktober 2012

Lissabon 2012 - dag 2

Na een heerlijk ontbijt in ons hotel trekken we de stad in. We besluiten om een 48-uren ticket te kopen voor de hop-on-hop-off en hebben zo recht op vier routes en een groot deel van het openbaar vervoer in de stad. Hier kunnen we zeker de volgende twee dagen mee vullen.
De eerste route brengt ons naar het nieuwere gedeelte van de stad dat vooral aangelegd is geweest in het teken van Europalia 1998. Er hangt hier een zeer leuke sfeer en het hele gedeelte is hier zeer voetganger-vriendelijk.
Je kan hier een soort Aquatopia bezoeken, leuke wandelingen maken in watertuinen en langs de kade en je kan er ook een kabelliftje nemen. Dat laatste lijkt ons wel wat en off we go! We namen een heen en terug ticket, maar enkel was ook goed geweest, want de wandeling terug is eigenlijk heel mooi... een aanrader!
We nemen ook een kijkje in het zeer moderne winkelcentrum Vasco da Gama en eten daar een kleine hap in de foodcourt. Daarna besluiten we de bustocht verder te zetten. Zo komen we weer in het hartje van Lissabon uit en kunnen we aan de tweede rit beginnen. Dat is een ritje met de Electrico.
Een charmant, klein trammetje dat je hier overal in het stadsbeeld ziet opduiken. Wij nemen de route 28, die ons naar Alfama brengt. Deze route is de meest bekende hier, het trammetje wringt zich de heuvels op in nauwe straatjes en scherpe bochten. je kan met momenten zo binnenkijken bij de mensen thuis of de gevels die je passeert aanraken. Boven stappen we even uit om enkele monumenten te bezoeken en te genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Je kan hier echt uren rondlopen in de karakteristieke straatjes met hele leuke, artistieke winkeltjes. We drinken een sangria en zijn er van overtuigd dat we hier zeker nog terug komen. Nu wordt het al donker en beslissen we om toch terug naar het lager gedeelte van de stad te trekken. In Barrio Alto, een wijk die bekend staat om het uitgaansleven, vinden we een gezellig restaurantje op een binnenpleintje en daar genieten we van ons avondmaal. De avond is nog jong als we na het eten ergens een zijstraatje induiken en het ene gezellige cafeetje naast het andere zien. Café Bali wordt uiteindelijk onze laatste stop. Live muziek en Mojito's.... de weg terug naar het hotel is wazig, en lang....
slaapwel!


sealife van Lissabon

In de kabellift



 Even rusten in het zonnetje!!

Mojito!!!!!
Slurp!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je reactie! Joke & Carl